Foto: Foto: Publicitātes foto/ "Skonto būve"

"SEB banka" piešķīrusi papildu finansējumu 34 miljonu eiro apjomā SIA "Linstow Baltic" multifunkcionālā komerciālā centra "Origo" esošo saistību refinansēšanai. Tirdzniecības centra "Origo" esošās saistības sasniedz 66,9 miljonus eiro, un pēc pārfinansēšanas aizdevuma izsniedzējs pilnā apmērā ir tikai "SEB banka", ziņo šī finanšu iestāde.

Piešķirtais finansējums tiek izmantots, lai multifunkcionālo komerciālo centru "Origo" un biznesa centru "Origo One" attīstītu atbilstoši pasaulē vadošās ēku ilgtspējas novērtēšanas metodes BREEAM standartiem, veidojot to ne tikai energoefektīvu, bet arī draudzīgu apkārtējai videi, darbiniekiem un sabiedrībai kopumā. Nupat tirdzniecības centrs "Origo" ieguvis augstāko noslēdzošo vērtējumu starp visiem tirdzniecības centriem Baltijas valstīs.

"Tirdzniecības centru apmeklējumu skaits joprojām saglabājas ļoti augsts, turklāt komerciālā centra "Origo" un biznesa centra "Origo One" atrašanās vieta ikdienā nodrošina ārkārtīgi lielu apmeklētāju plūsmu. Līdz ar to ir būtiski attīstīt šīs ēkas atbilstoši mūsdienu prasībām," komentē "SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts, paužot pārliecību, ka "Linstow Baltic" attīstīto platību aktualitāte pieaugs, tostarp, līdz ar Satekles biznesa centra projekta realizāciju, kur atradīsies arī "SEB bankas" galvenais birojs.

Kopš 2022. gada tirdzniecības centrā "Origo" un biznesa centrā "Origo One" tiek izmantota mākslīgā intelekta programma "R8 Digital Operator", kas sniedz iespēju ilgtspējīgāk izmantot energoresursus un nodrošināt telpu mikroklimata sistēmu regulāciju. Tas palīdz mazināt arī CO2 izmešu apjomu, kas ir būtiski, atrodoties Rīgas centrā. 2021. gadā, saņemot ilgtspējas novērtēšanas BREEAM sertifikātu, paplašinātā ēka un biznesa centrs tika atzīts par ilgtspējīgāko ēku Latvijā.

"Origo" jaunās ēkas pirmajos trīs stāvos izvietotas tirdzniecības un pakalpojumu sniedzēju telpas, savukārt ēkas augšējos trīs stāvos atrodas "Origo One" biznesa centrs ar augstvērtīgiem A klases birojiem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!