Foto: Privātais arhīvs
Latvijas Bankas uzraudzības komiteja 26. jūlijā pieņēmusi lēmumu izsniegt AS "Vairo" licenci ieguldījumu pārvaldes pakalpojumu sniegšanai ar pamatdarbību valsts fondēto pensiju shēmas jeb pensiju 2. līmeņa līdzekļu pārvaldīšana, liecina centrālās bankas sniegtā informācija.

Latvijas Banka reģistrējusi AS "Vairo" valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāju reģistrā.

"Delfi Bizness" jau vēstīja, ka Latvijas vietējo uzņēmēju un finansistu šī gada aprīlī dibinātais uzņēmums AS "Mans uzkrājums" ir palielinājis kapitālu līdz 925 000 eiro, kā arī mainījis nosaukumu uz AS "Vairo". Uzņēmumā iesaistījušies tādi Latvijā atpazīstami cilvēki kā Lote Tisenkopfa-Iltnere un Uldis Iltners, Kārlis Dambergs, Reinis Rubenis, Iļja Arefjevs (fotogrāfijā), Māris Mančinskis un citi.

Valsts fondēto pensiju likums noteic, ka fondēto pensiju shēmas līdzekļus drīkst pārvaldīt Latvijā reģistrēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība vai Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas valstī reģistrētas ieguldījumu pārvaldes sabiedrības filiāle Latvijā, kas ir tiesīga sniegt ieguldījumu pārvaldes pakalpojumus. Valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītājs drīkst sākt fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldīšanu tikai pēc reģistrācijas fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāju reģistrā, kuru uztur un aktualizē Latvijas Banka.

Līdz ar AS "Vairo" reģistrāciju valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītāju reģistrā ir septiņi pārvaldītāji.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!