Foto: Unsplash

Kriptovalūtu biržas "Binance" pārstāvji uzskata, ka finanšu pasaulē pieaug spiediens pieņemt un iekļaut "Bitcoin".

"Binance" pārstāve Latvijā un Igaunijā Polina Brotjēra, iezīmējot "Bitcoin" lomas pieaugumu, norāda, ka pašlaik uz ASV Vērtspapīru un biržu komisijas (SEC) galda ir pieteikumi no septiņām dažādām aktīvu pārvaldīšanas sabiedrībām, lai izveidotu biržās tirgotus "Bitcoin" ieguldījumu fondus jeb ETF.

Atbilžu sniegšanas termiņi ir visai tuvu – tostarp 14. augustā SEC bija jāsniedz atbilde uz pirmo – "Ark Invest" – pieprasījumu, tomēr SEC nolēma termiņu pagarināt un atlika atbildes sniegšanu uz nākamā gada sākumu.

ETF jeb biržā tirgotie fondi ir ieguldījumu fondi, kas tiek kotēti biržā. Fonds var sastāvēt no viena vai vairākām aktīvu klasēm. Pēc līdzīga principa darbotos arī "Bitcoin" ETF – fonda pārvaldniekam piederētu noteikts apjoms digitālo monētu un šī fonda daļas tiktu tirgotas akciju tirgū tāpat kā parastās akcijas.

SEC iepriekš neveiksmīgi tika iesniegti vairāki kriptovalūtu ETF pieteikumi, kas līdz šim ir noraidīti. ASV pirmais pieteikums tika iesniegts 2019. gada oktobrī, ETF tirdzniecībai Ņujorkas biržā (NYSE). Pieteikums gan tika atsaukts un atkārtoti iesniegts 2021. gada aprīlī. Ārpus ASV Bitcoin ETF šobrīd jau tiek kotēti Kanādā un Brazīlijā.

"Binance" pārstāve uzskata, ka, ja kāds no "Bitcoin" ETF pieteikumiem tiks apstiprināts un iekļauts ASV biržā, tas būs spēcīgs pozitīvs signāls visam tirgum un var sagaidīt būtisku "Bitcoin" cenas pieaugumu. Proti, tas nozīmēs, ka "Bitcoin" kļūst viegli pieejams institucionālajiem investoriem, tostarp pensiju fondiem, un kriptovalūtu tirgū ieplūdīs jauni finanšu resursi.

Šobrīd "Bitcoin", kas ir kriptopasaules "zelta standarts", cena ir ap 26 līdz 29 tūkstošiem ASV dolāru par vienu monētu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!