Sociālo mediju influencere Alina Zela, kura skatītājus izglīto par finanšu pratību, savu ceļu finanšu pasaulē sāka brīdī, kad nonāca neapskaužamā situācijā – viņa zaudēja ienākumus. Tad Zela meklēja veidu un domāja, kā tad labāk pārvaldīt savu naudu. Tagad viņa to māca arī citiem. Par savu investores ceļu un veidiem, kā pati pelna ar ETF un citiem ieguldījumiem, Zela stāstīja "Nākotnes kapitālā".

Tomēr, kā Zela stāsta, tā nav bijis vienmēr. Viņa sauc pat "klikšķi" to, kas lika pārvērtēt iepriekšējo finanšu pārvaldību. "Ģimenē radās situācija: mēs ar vīru zaudējām ienākumus," saka Zela, atbildot uz jautājumu, kad sāka par finansēm domāt gudrāk. Ienākumu avoti zuda, bet vienlaikus bija jāapgādā bērni, jāmaksā hipotekārais kredīts un jāsedz daudz citu izmaksu. Tolaik izdevumi bija pakārtoti ienākumiem un netika veidoti uzkrājumi. 

Viņa skaidro, ka jau no bērnības bija ieaudzināts, ka vajag labu izglītību, labu karjeru, bet, ja ir algas pielikums, tad ir jādomā, kā to iztērēt, nevis uzkrāt. Taču, kad pati nonāca problēmsituācijā, sāka lasīt un pētīt informāciju par finansēm un saprata: ja "nesāks runāt ar kādu" par šiem tematiem, visas uzkrātās zināšanas aizies vējā. 

Vienlaikus viņa akcentē, ka nevajag atteikties no "emocijām" un "baudas", ja tās ir vērtīgas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!