Foto: Publicitātes foto
Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" pagaidām atteikusies no jaunu obligāciju emisijas, piektdien vēsta "Bloomberg".

Lidsabiedrība pievienojas vairākiem Eiropas uzņēmumiem, kas atteikušies no obligāciju emisijas. "Bloomberg" min, ka nesen zviedru kuģošanas, nekustamā īpašuma un finanšu grupa "Stena", kā arī un Francijas izplatītājs un tirgotājs "FNAC Darty" atteicies no obligāciju emisijas. Tas tiek skaidrots ar procentu likmju kāpumu, inflāciju un sarežģītiem finanšu apstākļiem.

"airBaltic" ir finanšu saistības, kuras tai jāsāk atmaksāt nākamgad. Proti, 2024. gada jūlijā "airBaltic" jādzēš piecu gadu obligācijas 200 miljonu eiro vērtībā, ko ar 6,75% kupona likmi tā emitēja 2019. gada jūlijā.

"airBaltic" paziņojums, kas izsūtīts investoriem septembrī, liecināja, ka uzņēmums varētu atmaksāt pirms laika 2019. gada obligācijas, ja izdotos sekmīgi emitēt jaunās obligācijas. Taču 11. oktobrī izplatītajā paziņojumā norādīts, ka tas nav izdevies, tādējādi saglabājās iepriekšējie obligāciju noteikumi un tās tiks atmaksātas 2024. gadā, vēsta "Bloomberg"

Pati aviokompānija "Delfi Biznesam" atteicās sniegt komentārus.

Kā liecina "airBaltic" dati, finansiāli šis gads uzņēmumam ir bijis veiksmīgāks nekā iepriekš. 2023. gada trešā ceturkšņa sākotnējie rezultāti liecina, ka kompānijas ieņēmumi bija 211 miljoni eiro, kas ir par 23% vairāk nekā šajā laika posmā pērn.

Jāatgādina, ka "airBaltic" arī nule kā ir piesaistījuši konsultantus potenciālajam startam biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!