Foto: F64

Pēc Latvijas Bankas un Eiropas Centrālās bankas atļaujas saņemšanas, kā arī Konkurences padomes saskaņojuma pabeigts darījums, kura ietvaros vietējā investīciju banka AS "Signet Bank" iegādājās AS "LPB Bank".

Darījuma rezultātā tiks veikta "LPB Bank" zīmola maiņa. "LPB Bank" turpinās strādāt kā "Signet Bank" grupas meitas uzņēmums, saglabājot savu esošo kredītiestādes licenci un fokusējoties uz finanšu tehnoloģiju uzņēmumu apkalpošanu, Banking as a Service (BaaS) pakalpojumu sniegšanu un inovatīviem digitāliem finanšu produktiem.

Šis darījums dos iespēju palielināt "Signet Bank" grupas biznesa apjomus, stiprināt digitālos risinājumus, kā arī ievērojami palielināt un dažādot klientiem piedāvāto finanšu pakalpojumu un produktu klāstu, skaidro bankas pārstāvji.

""LPB Bank" iegāde ir viens no stratēģiskiem soļiem "Signet Bank" grupas attīstībā, kas ļaus izmantot izaugsmes iespējas finanšu tehnoloģiju jomā. Inovatīvi un efektīvi, augsti tehnoloģiskie digitālie finanšu risinājumi ir nākotnes virzītājspēks banku sektorā, un "LPB Bank" digitālo risinājumu integrācija stiprinās "Signet Bank" grupas finanšu potenciālu. Latvijā joprojām trūkst banku produkti, kas ir vērsti uz finanšu tehnoloģiju uzņēmumu apkalpošanu un finanšu sistēmas inovāciju veicināšanu – "Signet Bank" grupa jau tuvākajā nākotnē plāno uzlabot šādu produktu pieejamību tirgū," stāsta "Signet Bank" valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons.

"Ir pienācis pārmaiņu laiks. 15 gadi ir ilgs periods un nozīmīgs pamats, lai spertu pārdomātu un apzinātu soli uz priekšu. Izvērtējot visus mūsu resursus, vēlmes un vīziju par grupas attīstību, pieņēmām lēmumu par bankas akciju pārdošanu, kas, jāatzīst, nenāca viegli. Šīs darījums dod AS "LPB Bank" iespēju turpināt augt un attīstīties jaunā, inovatīvā un dinamiskā vidē. Mēs esam pārliecināti, ka Signet Bank grupa kā spēcīgs īpašnieks sniegs bankai iespēju augt un paplašināt savus pakalpojumus digitālo finanšu jomā," norāda AS "LPB Bank" padomes priekšsēdētājs Biomins Kajems.

"Signet Bank" un "LPB Bank" turpinās darboties kā atsevišķas kredītiestādes un pašreiz izmaiņas ikdienas darbā ar klientiem un klientu apkalpošanā nebūs.

Pēc sagatavošanās darbu pabeigšanas, tiem "LPB Bank" klientiem, kuri izmanto klasiskos banku produktus, tiks piedāvāts uzsākt sadarbību ar "Signet Bank". Savukārt

"LPB Bank" fokusēsies uz finanšu tehnoloģiju uzņēmumu apkalpošanu, piedāvājot plašāku produktu klāstu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!