Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

"Indexo" jaunajā akciju emisijā Baltijas biržā ir piesaistījusi 9,011 miljonus eiro, kas ir lielākā piesaistītā summa Latvijas publiskajā akciju tirgū pēdējās desmitgades laikā. Lai arī tas ir mazāk nekā plānotie 12,5 miljoni eiro, tas esot pietiekami, lai veiksmīgi noslēgtu bankas licencēšanas procesu, ziņo topošās bankas pārstāvji.

Kā skaidro uzņēmumā, trūkstošo summu paredzēts nosegt ar ieguldīšanas "Indexo" kapitālā apņemšanās vēstulēm no atsevišķiem lielākajiem akcionāriem.

Šobrīd turpinās licencēšanas dokumentu izskatīšana un komercbankas licences saņemšanai ir nepieciešama Eiropas Centrālās bankas atļauja pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.

“Vēlos pateikties visiem, kas ir mums uzticējušies un piedalījās jaunajā "Indexo" akciju emisijā. Piesaistītais kapitāls sniedz mums pārliecību, ka spēsim nodrošināt uzraugošo institūciju prasības un jau drīzumā varēsim uzsākt sniegt bankas pakalpojumus,” komentē uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem Valdis Siksnis.

  • Kopumā jaunās akciju emisijas laikā investori ir parakstījušies 750 923 akcijām un tika iesniegti 2 867 akciju iegādes orderi.
  • Viena darījuma vidējais apjoms bija 262 akcijas jeb 3 144 eiro.
  • Aptuveni 70% ieguldījumu veica Latvijas investori, bet atlikušos 30% - galvenokārt Igaunijas investori.
  • No kopējā investīciju apjoma, aptuveni 4,8 miljonus eiro ir ieguldījuši jau esošie akcionāri, bet aptuveni 4,2 miljonus – jauni investori.

“Par spīti sarežģītajai tirgus situācijai, mums ir izdevies uzstādīt rekordu un realizēt Rīgas biržā lielāko akciju kapitāla piesaisti pēdējo 10 gadu laikā. Kopā ar 2022. gada vasarā realizēto sākotnējo akciju piedāvājumu "Indexo" ir spējis Rīgas biržā piesaistīt 16,5 miljonus eiro," saka Siksnis, piebilstot, ka akciju emisijas rezultāti apliecinājuši, ka cilvēki vēlas pārmaiņas Latvijas banku sektorā un vēlas piedalīties šo pārmaiņu īstenošanā.

2023. gada laikā ir pabeigti darbi pie bankas IT infrastruktūras, ir izveidota mobilā lietotne, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām – norēķinu konti, maksājumi un kartes, krājkases unnoguldījumi, aizdevumi un 3. pensiju līmeņa administrēšana, vēsta uzņēmuma pārstāvji.
Pēc licences saņemšanas banka uzsāks savu darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārtpakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024. gada laikā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!