Foto: Pixabay

Pozitīvās ziņas, ko kriptovalūtu tirgū radīja Bitcoin ETF apstiprināšana tirdzniecības uzsākšanai ASV biržās, investoriem sniedza iespēju fiksēt peļņu. Atskatoties varam teikt, ka piepildījās viens no prognozētajiem scenārijiem "pērc baumas, pārdodiet ziņas" –pozitīvās ziņas tika izmantotas peļņas gūšanai, norāda "Binance" pārstāve Latvijā un Igaunijā Polina Brotjē.

Par galveno BTC cenas krituma iemeslu tiek uzskatīta iepriekšējo "Grayscale Bitcoin Trust" (nesen pārveidots par ETF) investoru vēlme fiksēt gūto peļņu. Iepriekšējie īpašnieki izmantoja ASV Vērtspapīru un biržu komisijas (SEC) pozitīvo lēmumu kā pārdošanas iespēju, un no fonda aizplūda aptuveni 2 miljardi ASD dolāru. Ievērojamu daļu no šīs plūsmas veidoja sabrukušās kriptovalūtu platformas FTX bankrota aktīvi, skaidro Brotjē.

Pēc "Binance" datiem 23. janvārī "Bitcoin" cena noslīdēja zem 36 tūkstošiem eiro, pretstatā 11. janvārim, kad tā sasniedza pēdējo divu gadu rekordu, pārsniedzot 44 000 eiro atzīmi. 10. janvārī ASV Vērtspapīru un biržu komisija atļāva tirgot 11 kriptovalūtu biržā tirgotos fondus (ETF).

Kopumā, kā norāda "Bloomberg" aptaujātie eksperti šobrīd arī nav gaidāms straujš kriptovalūtu vērtības kāpums, jo gluži vienkārši šobrīd tirgus ir atgriezies tajā stagnācijas posmā, kas bija vērojams pērnā gada vasarā un rudenī.

Brotjē, gan skaidro, kriptovalūtu tirgū šo korekciju uzskata par īslaicīgu. Investoru uzmanība tagad fokusējas uz "Bitcoin" ieguves samazināšanu uz pusi, kas tiek plānota aprīlī. Vēsturiski ikvienam "Bitcoin" ieguves samazinājumam ir sekojis ievērojams kriptovalūtu cenu pieauguma periods.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!