Foto: Shutterstock

Eiropas Centrālās bankas (ECB) Ģenerālpadomes loceklis, Francijas Bankas vadītājs Fransuā Vilerojs de Galo metis izaicinājumu saviem kolēģiem, tirgus dalībnieku vidū veicinot runas, ka centrālā banka par likmju samazināšanu varētu lemt jebkurā no nākamajām sanāksmēm, raksta "Bloomberg".

Intervijā laikrakstam "La Tribune Dimanche" Francijas centrālās bankas vadītājs sacījis, ka šogad likmes tiks samazinātas. "Runājot par to, kad likmes varētu tikt samazinātas – nav izslēgta neviena reize, un šis jautājums būs atvērts mūsu nākamajās sanāksmēs," viņš uzsvēris.

Šie komentāri iezīmē augošo nevienprātību starp ECB amatpersonām, jo pēc pagājušās ceturtdienas sanāksmes ECB vadītāja Kristīne Lagarda uzsvēra, ka padomē valda vienots viedoklis, ka šobrīd apspriest iespējamo likmju samazinājumu ir pāragri.

Vairākas ECB amatpersonas norāda, ka no jaunākajiem datiem būs atkarīgs tas, vai un kad likmes tiks samazinātas. Piemēram, Nīderlandes centrālās bankas vadītājs Klāss Knots uzsvēris, ka jāredz algu dati, lai saprastu, vai likmes samazināt, un viņa komentāri norādījuši uz jūniju kā iespējamo agrāko sanāksmi, kad likmes tiks samazinātas.

Īpaši piesardzīgs ir Austrijas Bankas pārstāvis Roberts Holcmans, kurš izteicies, ka pastāv iespēja, ka šogad likmes nemaz nesamazina.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!