Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Pensiju pārvaldes uzņēmums IPAS "Indexo", kas ir iesniedzis pieteikuma dokumentus jaunas "Indexo bankas" darbības licences saņemšanai, ir saņēmis Latvijas Bankas un Eiropas Centrālās bankas apliecinājumu, ka "Indexo" iesniegtie dokumenti ir pilnīgi, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Latvijas Banka arī norāda, ka gaidāmais pieteikuma izskatīšanas gala termiņš ir šī gada 22. aprīlis.

"Pēdējo divu gadu laikā šīs ir pirmās nedēļas, kad "Indexo" komanda nenodarbojas ar bankas licencēšanas jautājumiem, jo visi jautājumi ir atbildēti un dokumenti ir iesniegti. Tagad gaidām Eiropas Centrālās bankas lēmumu un ceram, ka regulatoram nebūs vajadzīgs laiks līdz 22. aprīlim. Mēs esam bijuši aktīvā dialogā jau vairāk nekā gadu un ceram, ka licenci saņemsim ātrāk par noteikto dokumentu izskatīšanas gala termiņu," saka "Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no uzņēmuma dibinātājiem Valdis Siksnis.

"Indexo" regulatoru izskatīšanai ir iesniedzis pilnu licencēšanas dokumentu paketi, kā arī ir nodrošināts pirmo 36 mēnešu darbībai nepieciešamais jaunās bankas kapitāls. Jaunā "Indexo banka" būtu gatava sākt klientu apkalpošanu jau īsi pēc licences saņemšanas.

Kā jau iepriekš ziņots, "Indexo" kopš 2022. gada vidus attīsta jaunās bankas izveides projektu. 2023. gada laikā ir pabeigti darbi pie drošas un modernas bankas IT infrastruktūras, ir izveidota "Indexo" bankas mobilā lietotne ar visām nepieciešamajām integrācijām nevainojamai klientu pieredzei, kā arī izstrādāti pamatprodukti privātpersonām – norēķinu konti, maksājumi un kartes, krājkases un noguldījumi, aizdevumi un, protams, ērta 3. pensiju līmeņa administrēšana.

Pēc licences saņemšanas "Indexo" banka uzsāks savu darbību ar privātpersonu apkalpošanu, savukārt pakalpojumi uzņēmumiem tiks ieviesti 2024. gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!