Foto: LETA

Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests ("Rosseļhoznadzor") trešdien paziņoja par dažādu preču importa aizliegumu, kas skar četras Eiropas valstis.

Dienests arī paziņojis par Japānai paredzētu kokmateriālu kravas apturēšanu.

"Rosseļhoznadzor" trešdien izdeva virkni paziņojumu, no 7.augusta aizliedzot no Grieķijas, Itālijas un Bulgārijas ievest vaislas liellopus un sīklopus, kā arī savvaļas, zoodārzu un cirka zvērus. Dienests to pamato ar katarālā drudža jeb tā dēvētās zilās mēles slimības izplatīšanos.

No 6.augusta aizliegts no Rumānijas ievest liellopus, to gaļu un lopu olbaltumvielu produktus. Šis lēmums pamatots ar liellopu slimības izplatīšanos Rumānijas teritorijā.

Krievijas dienesta aizliegumi skar ne tikai importu. "Rosseļhoznadzor" trešdien paziņoja arī par 4,5 tūkstošu kubikmetru koksnes eksporta aizliegumu. To bija paredzēts eksportēt uz Japānu, bet veterinārais dienests atklājis, ka koksne ir nederīga eksportam.

Eksporta krava aizliegta dienu pēc tam, kad Japāna pastiprināja jaunas sankcijas pret Krieviju saistībā ar tās agresiju Ukrainā.

Pirmdien Krievijas veterinārais dienests informēja, ka tiks aizliegts Latvijas uzņēmuma "Valmieras piens" preču imports, skaidrojot to ar sausā piena neatbilstību standartiem.

Pēdējās nedēļās Krievija masveidā bloķējusi dažādu lauksaimniecības produktu ievešanu no Eiropas valstīm.

Eiropas Savienība (ES) un ASV 29.jūlijā nolēma piemērot papildu sankcijas pret Krievijas enerģētikas, ieroču rūpniecības un finanšu nozarēm.

Kā Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien uzdeva valdībai izstrādāt atbildes pasākumus uz Rietumu sankcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!