Foto: Shutterstock

Par AS "Liepājas metalurgs" (LM) pircēju izraudzītās "KVV group" līdzīpašnieks Valērijs Krištals vienu no sev piederošajām kompānijām – "Karbon" – pārreģistrējis Krievijas okupētās Krimas uzņēmumu reģistrā, atsaucoties uz tā rīcībā esošu pārreģstrācijas dokumentu, pirmdien vēsta portāls "Pietiek.com".

Tas esot skaidrojams ar daudzmiljonu būvprojektu, ko Krištalam piederošā kompānija „Karbon" realizējot Krievijas okupētajā Sevastopolē.

Portāls atzīmē, ka Ukraiņu medijos lasāms par 2013. gadā uzsākto dzīvojamā kompleksa „Victory Hills" celtniecību Sevastopolē, ko plānots pabeigt 2020. gadā. Projekta izmaksas tikušas lēstas ap 150 miljoniem ASV dolāru. 

LM pircējiem Krištalam un Jevgēnijam Kazminam piederošā celtniecības firma „Karbon" pārreģistrēta Krievijas Federācijas vienotajā reģistrā, jo šis uzņēmums iepriekš bijis reģistrēts Ukrainas sastāvā esošajā Krimas pussalā un acīmredzot vēlējies turpināt biznesu šajā teritorijā, tāpēc pārreģistrēts, pakļaujoties okupācijas varai, vēsta „Pietiek.com".

"Valsts vienotajā juridisku personu reģistrā attiecībā uz sabiedrību ar ierobežotu atbildību „Karbon"  izdarīts ieraksts par juridisku personu, kas bijusi reģistrēta Krimas republikas vai federālās nozīmes pilsētas Sevastopoles teritorijā dienā, kad Krimas republika tika uzņemta Krievijas Federācijas sastāvā un tika izveidoti jauni subjekti - Krimas Republika un federālās nozīmes pilsēta Sevastopole," teikts „Pietiek.com" rīcībā esošajā dokumentā.

Ar 12.augustu datēto reģistrācijas apliecību parakstījis Krievijas Federālā nodokļu dienesta inspekcijas Sevastopolē priekšnieka vietnieks S.P.Samozons, informē portāls.

Jau vēstīts, ka tiesības slēgt darījumu par LM pamatražotnes iegādi ieguva Ukrainas uzņēmums "KVV Group", kas par LM ir piedāvājis maksāt 107 miljonus eiro. 

Kopš augusta beigām sarunas par LM pārdošanu notika vairs tikai ar diviem pretendentiem - "KVV Group" un Luksemburgā reģistrēto uzņēmumu "United Group", kura beneficiārs ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss. Šamiss par LM piedāvāja samaksāt 120 miljonus eiro desmit gadu laikā, kā pirmo maksājumu iemaksājot 16 miljonus eiro.

Kā vēstīts, ieguldot papildus aptuveni 30 miljonus eiro apgrozāmajos līdzekļos, Ukrainas uzņēmums "KVV Group" līdz gada beigām plāno atjaunot "Liepājas metalurga" (LM) darbu, sacīja "KVV Group" īpašnieks Valērijs Krištals. Viņš norādīja, ka pirmajā maksājumā "KVV Group" samaksās 18 miljonus eiro, bet pēc tam nomaksās visu atlikušo summu - 89 miljonus eiro. "Gribu uzsvērt, ka savā darbībā nekad neesam izmantojuši banku kredītus, iztiekam ar pašu līdzekļiem," sacīja Krištals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!