Foto: AP/Scanpix

Eirozonas finanšu ministri svētdien Briselē izstrādāja Grieķijas glābšanas plāna dokumentu, kura nosacījumus Grieķijai daļēji būs jāizpilda jau līdz trešdienai.

Ministri izstrādātajā dokumentā iekļāvuši punktu par Grieķijas īslaicīgu iziešanu no eirozonas, ja līderiem neizdosies vienoties ar Atēnām par atbalsta programmu, liecina aģentūras AFP rīcībā esošā informācija.

Tāpat eirozonas dalībvalstu izstrādātajā dokumentā plānots Grieķijai sniegt finanšu palīdzību 82-86 miljardu eiro apmērā.

"Gadījumā, ja vienošanās netiks panākta, Grieķijai tiks piedāvātas ātras pārrunas par pagaidu iziešanu no eirozonas ar iespējamu parādu restrukturēšanu," teikts finanšu ministru dokumentā.

AFP kāds avots paziņojis, ka Vācija izstrādājusi "iekšējai lietošanai" paredzētu dokumentu, kurā piedāvā Grieķijai iziet no eirozonas uz pieciem gadiem, ja tā nespēs uzlabot savus pašreizējos priekšlikumus finanšu palīdzības saņemšanai. Vienlaikus tiek atzīmēts, ka eirozonas izstrādātajā dokumentā nav pieminēts iespējamais Grieķijas izstāšanās ilgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!