Foto: Pixabay

Eiropas Komisija (EK) patlaban strādā pie iniciatīvas par tādu cilvēku darba apstākļiem, kuri strādā ar platformu starpniecību, informē EK pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs Kaspars Kreics.

Gaidāms, ka 24. februārī EK sāks oficiālu apspriešanos ar sociālajiem partneriem ES līmenī. Šī apspriešanās ar darba ņēmēju un darba devēju pārstāvjiem notiks divos posmos. Pirmajā posmā tiks noskaidrots viņu viedoklis par to, vai ir nepieciešama Eiropas Savienības (ES) iniciatīva ar mērķi uzlabot darba apstākļus cilvēkiem, kuri strādā, izmantojot platformas. Otrajā posmā notiks apspriešanās par šādas iniciatīvas iespējamo saturu.

Komisija rūpīgi izvērtēs sociālo partneru atbildes. Ja sociālie partneri neizlems panākt savstarpēju vienošanos, Komisija plāno līdz 2021. gada beigām nākt klajā ar likumdošanas iniciatīvu.

Kā skaidro EK, ir vairākas politikas jomas, kurās ir identificētas problēmas saistībā ar darba apstākļiem tādā darbā, kas tiek veikts ar platformu starpniecību, un var būt vajadzīgi uzlabojumi.

Apspriežoties ar sociālajiem partneriem, EK skars tādus jautājumus kā nedroši darba apstākļi, līgumu noteikumu pārredzamība un paredzamība, problēmas veselības un drošības jomā un pienācīga sociālās aizsardzības pieejamība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!