Foto: EPA/Scanpix/LETA
Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis Covid-19 pandēmijas dēļ atlicis vērienīgā ekonomikas veicināšanas plāna jeb tā dēvētā jaunā kursa izsludināšanu.

"Šodien ikvienam, bet īpaši tiem, kas ir valdībā, nav svarīgāka uzdevuma, kā 100% laika atvēlēšana dzīvību glābšanai," ceturtdien žurnālistiem norādīja Moraveckis.

Ceturtdien Polija ziņoja par 27 278 jauniem inficēšanās gadījumiem, kas ir augstākais rādītājs kopš novembra, un 356 Covid-19 izraisītiem nāves gadījumiem, kopējam pandēmijas upuru skaitam sasniedzot 48 388.

Arī valdošās nacionālkonservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" (PiS) preses sekretāre Anita Červinska norādījusi, ka valdība galveno uzmanību šobrīd pievērš pandēmijas apkarošanai.

Iepazīstināšana ar "jauno kursu" bija paredzēta sestdien, un Červinska pavēstīja, ka jaunais datums tiks nosaukts vēlāk.

Amatpersonas iepriekš izteikušās, ka šis plāns paredz virkni "ļoti lielu pārmaiņu" un, ka tas būs salīdzināms ar vairākām vērienīgajām reformām, ko PiS īstenojusi jau iepriekšējos gados.

Pagājušajā nedēļā atklātībai tika nodots video rullītis, kas sniedza īsu ieskatu "jaunā kursa" saturā.

"Jaunajā kursā" uzmanība pievērsta tādām jomām kā veselības aprūpe, taisnīga un vienmērīga attīstība, ģimeņu labklājība, lauksaimniecība, izglītība, tīrā enerģija un gaisa tīrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!