Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Viens no Krievijas bagātākajiem cilvēkiem, baņķieris Mihails Fridmans vēstulē saviem Eiropas uzņēmuma "LetterOne" darbiniekiem nosaucis karu Ukrainā par "traģēdiju" un aicinājis "izbeigt asinsizliešanu", raksta "Financial Times".

"Es piedzimu Rietumukrainā un tur nodzīvoju līdz 17 gadu vecumam. Mani vecāki irUkrainas pilsoņi un dzīvo Ļvivā, manā mīļākajā pilsētā," raksta Fridmans. Viņš piebildis, ka lielāko savas dzīves daļu ir dzīvojis kā Krievijas pilsonis un pavadījis valstī, veidojot un attīstot uzņēmumis, un vienlaikus ir "dziļi saistīts ar ukraiņu un krievu tautām". "Es šo konfliktu saskatu kā traģēdiju abām tautām," norādījis uzņēmējs.

Fridmans piebildis, ka viņš parasti neizsaka politiskus paziņojumus, taču uzskata, ka karš nekad nedrīkst būt atbilde. "Lai gan risinājums šķiet biedējoši tālu, es varu tikai pievienoties tiem, kuri ilgojas pēc asinsizliešanas beigām," viņš raksta/

Fridmans ar aptuveni 15,5 miljardu dolāru lielu bagātību ieņem 11. vietu Krievijas bagātāko uzņēmēju sarakstā. Papildus līdzdalībai "Alfa Bank" viņam pieder Luksemburgā reģistrēta investīciju kompānija "LetterOne". Starp aktīviem ir arī Vācijas naftas un gāzes uzņēmums "Wintershall DEA" (33%), Anglijas veselīgas pārtikas veikalu tīkls "Holland&Barrett" un Turcijas telekomunikāciju uzņēmums "Turkcell" (19,8%). Krievijā "Alfa" grupai pieder "Alfa-Bank" un apdrošināšanas kompānija "AlfaStrakhovanie", kā arī mazumtirgotājs "X5 Retail Group" (47,9%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!