Foto: Publicitātes foto

Lidsabiedrība "Wizz Air" paziņojusi uzņēmumam "Airbus" par savu pirkuma tiesību izmantošanu attiecībā uz 75 "Airbus" lidmašīnām "A321neo".

75 papildu lidmašīnas "A321neo", no kurām lielāko daļu paredzēts piegādāt 2028./2029. gadā, apstiprina "Wizz Air" ambiciozos nolūkus līdz desmitgades beigām vairāk nekā trīskāršot lidmašīnu skaitu, kļūt par aviokompāniju ar 500 lidmašīnām, paziņojis "Wizz Air" vadītājs Jožefs Vāradi.

Pirkuma tiesību lidmašīnu piegādes datumi ir atkarīgi no vienošanās starp "Wizz Air" un "Airbus", un tie būs jāapstiprina "Wizz Air" akcionāriem.

Lidmašīnās "A321neo" ir ietvertas jaunākās aviācijas tehnoloģijas, un tās ir ievērojami draudzīgākas videi ar gandrīz par 50% zemāku trokšņa līmeni, par 20% mazāku degvielas patēriņu un par 50% mazāku slāpekļa oksīda izplūdi, kas ļaus kompānijai nostiprināt pozīcijas ilgtspējīgāko zemizmaksu lidsabiedrību vidū.

Pašlaik "Wizz Air" avioparkā ir 165 ultramodernas un efektīvas "Airbus" lidmašīnas. "Wizz Air" ekspluatē vienu no pasaules jaunākajiem tuvo lidojumu avioparkiem, akcentē uzņēmums.

"Wizz Air" sevi pozicionē kā vienu no Eiropas visstraujāk augošajām zemizmaksu lidsabiedrībām. Finanšu gadā, kas beidzās 2022. gada 31. martā, sabiedrība pārvadājusi 27.1 miljonu pasažieru. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas Londonas fondu biržā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!