Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas valdība trešdien paziņoja, ka iebilst pret vairāku miljonu eiro prēmiju izmaksāšanu nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" grupas vadītājiem, ņemot vērā, ka šī lidsabiedrība pandēmijas laikā saņēma vērienīgu valsts atbalstu.

Lidsabiedrība pirms aptuveni diviem gadiem no valsts saņēma deviņu miljardu eiro palīdzību, bet Vācijas valdība ieguva 20% uzņēmuma akciju.

Taču, aviācijas nozarei pakāpeniski atveseļojoties, Vācijas valdība šogad septembrī pārdeva pēdējās tai piederošās "Lufthansa" akcijas, līdz ar to valsts vairs nav šīs aviokompānijas akcionāre.

Otrdien laikraksts "Handelsblatt" vēstīja, ka seši valdes locekļi saņems prēmijas vairāku miljonu eiro apmērā par 2021. un 2022. gadu jeb laiku, kad lidsabiedrība saņēma valsts palīdzību.

Vācijas valdības preses pārstāvis norāda, ka, pēc valdības domām, šīs prēmijas pārkāptu valsts palīdzības programmas nosacījumus.

Tikmēr "Lufthansa" preses sekretārs iepriekš ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka prēmiju izmaksa valdes locekļiem tiek apspriesta, taču tā paredzēta vien, agrākais, 2025. gadā.

Arī arodbiedrības paudušas sašutumu par prēmiju izmaksu aviokompānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!