Foto: F64
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadītājs Valdis Lokenbahs uzskata, ka nākamo gadu laikā elektrības cenas kāpums mājsaimniecībām būs mērenāks, nekā iepriekš prognozētais pieaugums par 63%, intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" atzinis Lokenbahs.

Viņš piekritis, ka Ekonomikas ministrija (EM) prognoze, ka nākamo septiņu gadu laikā elektrības cena Latvijā pieaugs vidēji par 63%, ir sliktākais variants, bet, viņaprāt, "dzīvē nekad tik slikti nevar būt".

"Pieaugums būs – tas ir skaidrs, taču mazāks un mērenāks. Katrā gadījumā tas nebūs tādā apmērā, lai cilvēki nevarētu apmaksāt rēķinus. Izmaiņas būs arī energoefektivitātes jomā, kā arī izmaiņas būs atkarīgas no patēriņa laika – cilvēkam, kas elektrību galvenokārt izmantos naktīs, cena būs cita nekā tam, kas to lietos tikai pa dienu," laikrakstam klāstījis Lokenbahs.

Jau ziņots, ka Latvijā no šā gada 1.septembra pilnībā tiks atvērts elektroenerģijas tirgus, kas nozīmē, ka arī mājsaimniecībām elektroenerģijas piegādātājs būs jāizvēlas brīvajā tirgū. Publiski jau vairākkārt izskanējis, ka tirgus atvēršana novedīs pie cenu kāpuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!