Foto: LETA
Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir noraizējusies par to, ka daži ministri publiski pieļāvuši iespēju atteikties no turpmākas iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes samazināšanas.

"Atkāpšanās no uzņēmējiem dotā solījuma samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi nav pieļaujama," paziņojis LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

"Katru reizi, izdzirdot nozaru ministriju pārstāvju, vai vēl sliktāk - valdības ministru - publiski paustās nostājas, kas nodokļu politikas jomā ir pretrunā līdz šim noslēgtajām vienošanās ar uzņēmējus pārstāvošajām organizācijām, ne tikai LTRK valdes priekšsēdētājs, bet ikviens uzņēmējs jautā – varam vai nevaram beidzot uzticēties vadošajiem politiķiem, to nospraustajam rīcībpolitikas kursam?" jautā Endziņš.

Jau vēstīts, ka šogad IIN likme samazināta no 25 % līdz 24 %, taču pērn pieņemtie grozījumi IIN likumā paredz nākamgad to samazināt līdz 22%, bet 2015. gadā – vēl par diviem procentpunktiem. Tādējādi no 2015. gada IIN likme varētu sasniegt 20 %.

Labklājības ministre Ilze Viņķele (V) šonedēļ izteikusies, ka jautājums par IIN likmes samazināšanu nākamgad vēl ir diskutējams, jo "tas būtu izdevīgi lielo algu saņēmējiem". Viņasprāt, prioritāte ir nodokļu atvieglojumu, precīzāk – ar IIN neapliekamā minimuma būtiska palielināšana mazo algu saņēmējiem.

Pirms neilga laika arī Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) eksperti, noslēdzot vizīti Latvijā, pauda viedokli, ka, lai izpildītu apņemšanās par budžeta deficīta samazināšanu, Latvijai var nākties atteikties no IIN samazināšanas atbilstoši iepriekš plānotajam grafikam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!