Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Cilvēcīgi mūsu lēmumu pieņemšanu un uzvedību ietekmē divas būtiskas lietas – bailes no kaut kā un iespēja saņemt apbalvojumu. No kā baidās algotie uzņēmumu vai korporatīvie vadītāji, un kādas tam ir sekas?

Vadītāju atlases jomā, kur ir svarīgi atrast pēc iespējas ideālu saskaņu starp vadītāja talantu un organizācijas vajadzībām, vērtīgi ir secinājumi un mācība – kā vadītājiem izdodas atrast risinājumus savām bailēm un transformēt bailes noderīgās pieejās, kas palīdz gan biznesa, gan komandas attīstībai. Tie, kas pie tā nestrādā un nemeklē risinājumus, diemžēl iestrēgst sev vai komandai neveselīgā uzvedībā. Un tad dažbrīd mēs pieredzam, ka vadītāju skaita ziņā it kā ir daudz, bet, lai atrastu tādu labu, jaudīgu vadītāju, nemaz nav tik daudz, no kā izvēlēties.

Ikdienā strādājot vadītāju atlasē, esmu tieši novērojusi, ka ne tikai organizācijas vai ārējie faktori, bet arī šīs iekšējās cīņas ietekmē vadītāja spējas pieņemt labus lēmumus, komandas dinamiku un, galu galā, finanšu rezultātus. Šo baiļu risināšana jeb transformēšana nav tikai vadītāja personisks uzdevums, bet arī uzņēmuma nepieciešamība, lai uzlabotu vadības kvalitāti, līderības jaudu un biznesa rezultātus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!