Foto: Publicitātes foto

Jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferences "TechChill 2024" noslēgumā tradicionālajās prezentāciju sacensībās dalībnieki sadalīja vairāk nekā pusmiljona eiro balvu fondu. Pie iespējas slēgt investīciju līgumu 250 000 eiro vērtībā ar iespējkapitāla fondu "Look AI Ventures" tika Zviedrijas jaunuzņēmums "Silo Team". Savukārt Igaunijas jaunuzņēmums "Salesforge", kura viens no līdzdibinātājiem ir latvietis, mājup dodas ar 150 000 eiro no "BADideas.fund" un 100 000 eiro no "DEPO Ventures".

"Silo Team" dod iespēju jebkuram uzņēmumam samazināt investīcijas programmatūras izstrādē, izmantojot šī jaunuzņēmuma radīto platformu. Savukārt "Salesforge" ir mākslīgajā intelektā balstīts pārdošanas procesu asistents.

Vēl naudas balvu saņēma igauņu jaunuzņēmums "FleetFox", kas ir platforma koplietošanas transportlīdzekļu parka vadībai. Tas ieguva 75 000 eiro no "BADideas.fund", zīmola attīstīšanas komplektu no aģentūras "idealers" 5000 eiro vērtībā un kvalitātes auditu 10 000 eiro vērtībā no Latvijas uzņēmuma "TestDevLab".

Pie Latvijas jaunuzņēmumu kopienas granta – 10 000 eiro – tika jaunuzņēmums "SUBmerge Baltic". To ir izveidojuši Rīgas Tehniskās universitātes zinātnieki, kas šobrīd strādā pie zemūdens drona pilnveidošanas. Jaunuzņēmumu kopienas balvu piešķīra nozares veterāni – "TestDevLab", "Lokalise", "Gravity Team", "Mintos" un "eazyBi".

Latvijas jaunuzņēmums "Sorsera" saņēma iespēju mācīties Startup akadēmijā un 2000 eiro no "TestDevLab" tā piedāvātā produkta pārbaudei. Pie produkta pārbaudes "TestDevLab" izpildījumā tiks vēl viens Latvijas jaunuzņēmums "Affire" un arī igauņu "eID Easy".

Viens no diviem Lielbritānijas jaunuzņēmumiem, kas iekļuva "TechChill 2024" prezentāciju sacensību finālā – "Legal Nodes" – tika pie balvas no "JCDecaux Latvia": 5000 eiro reklāmas izvietošanai vidē. Vienam šī jaunuzņēmuma pārstāvim un vēl arī pa vienam pārstāvim no "RoboMed" (Somija) un "EsaDres" (Igaunija) būs iespēja bez maksas apgūt īpašu uzņēmējiem pielāgotu apmācību programmu Draperas universitātē Kalifornijā.

Jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konferences "TechChill 2024" prezentāciju sacensībām "The Fifty Founders Battle" tika iesniegti 388 pieteikumi no 57 valstīm, kas ir rekordliels pieteikumu skaits arī ģeogrāfiskās pārstāvniecības ziņā. Konferences pirmajā dienā uz skatuves kāpa 50 iepriekš atlasīti jaunuzņēmumu pārstāvji, no kuriem 10 jaunuzņēmumi iekļuva finālā.

"TechChill 2024" šogad pulcēja 2300 apmeklētāju no 40 valstīm. Viņu vidū bija 250 investori, 600 jaunuzņēmumu un 60 mediju pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!