Foto: Shutterstock

Latvijas iedzīvotāju vidū strauji pieaug mobilo ierīču lietošana - ja pērn rudenī viedtālruni lietoja 27% Latvijas iedzīvotāju, tad 2014.gada rudenī šo mobilo ierīci lieto jau 38% iedzīvotāju, liecina TNS pētījuma rezultāti.

Kā skaidroja kompānijā, planšetdatoru 2014.gada rudenī lieto jau 17% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, kas ir par astoņiem procentpunktiem vairāk nekā 2013.gada rudenī

Internetu pēdējo sešu mēnešu laikā ir izmantojuši vidēji 75% jeb 1 273 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, kas ir par pieciem procentpunktiem vairāk nekā 2013.gada analoģiskā periodā. Regulāri - katru dienu 2014.gada rudenī internetu izmanto vidēji 63% iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem, kas ir par pieciem procentpunktiem vairāk nekā pērn rudenī.

TNS mediju pētījumu vecākā klientu vadītāja Signe Hokonena norāda, ka regulāro interneta lietotāju skaita pieaugums vērojams visās iedzīvotāju vecuma grupās, tomēr visstraujākais tas ir 60 līdz 74 gadus vecu iedzīvotāju vidū. Internetu katru dienu 2014.gada rudenī izmantojuši 23% iepriekš minētās vecuma grupas pārstāvju, kas ir par septiņiem procentpunktiem vairāk nekā pirms gada. Analizējot interneta lietošanas izplatību citos sociāli demogrāfiskos parametros, redzams, ka salīdzinoši straujāks regulāro interneta lietotāju īpatsvara pieaugums vērojams lauku iedzīvotāju, latviešu tautības un strādājošo iedzīvotāju vidū.

Kā skaidro kompānijā, TNS pētījuma mērķis ir iegūt informāciju par pastāvīgo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem paradumiem digitālajā vidē, un tas tiek veikts, izmantojot tiešās datorizētās intervijas (CAPI) respondenta dzīvesvietā. Pielietotā izlases metode nodrošina rezultātu reprezentativitāti, kas atspoguļo visu pastāvīgo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem interneta lietošanas paradumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!