Foto: AFP/Scanpix

Palielinoties mobilās aplikācijas lietojumam, AS "Swedbank" ieviesusi risinājumu, kas klientam ļauj vēl ērtāk lietot banku mobilajā telefonā. Tagad "Apple" un "Android" viedtālruņu lietotāji, izmantojot "Swedbank" mobilās aplikācijas "Beta" versiju, var nosūtīt nelielas naudas summas saņēmējiem no definēto un pēdējo veikto maksājumu saraksta, iztiekot bez kodu kartes vai kalkulatora, portāls "Delfi" uzzināja bankā.

Jaunais pakalpojums būs noderīgs daudzās dzīves situācijās, piemēram, nosūtot bērnam kabatas naudu, sadalot rēķinu restorānā vai savācot naudu kopīgai dāvanai.

Lai sāktu lietot šo iespēju, ir jāielādē vai jāatjauno bezmaksas "Swedbank" internetbankas aplikācija savā telefonā, tad vienu reizi jāautorizējas aplikācijā ar kodu karti vai kalkulatoru un tās uzstādījumos jāaktivizē pakalpojums "Naudas sūtīšana". Pēc tam jebkurā vietā un diennakts laikā, kur vien darbojas mobilais telefons un ir piekļuve internetam, cilvēkiem no sava maksājuma saraksta varēs nosūtīt līdz 30 eiro vienā reizē. Mēnesī, izmantojot jauno pakalpojumu, var nosūtīt līdz 150 eiro.

"Mobilais telefons ir pārvērtis to, kā cilvēki var rīkoties ar savu naudu. Ja agrāk situācijās, kad pazīstamam cilvēkam vajadzēja iedot naudu, bija jāmeklē bankomāts vai kodu karte pārskaitījumam, tad nelielas naudas summas saviem saņēmējiem var nosūtīt telefonā, kas vienmēr līdzās, ar vienu rokas kustību. Šādā veidā klients var nosūtīt nelielu summu tiem cilvēkiem, kurus viņš pats būs definējis internetbankā vai kuriem iepriekš jau pārskaitījis naudu. Taču, tā kā mobilais telefons mūsdienās kļuvis par ierīci, kurā tiek glabāta dažāda būtiska informācija un veiktas naudas lietas, aicinu izveidot paroli pašam telefonam un neļaut to lietot citiem," saka "Swedbank" Baltijas klientu apkalpošanas kanālu kompetences centra vadītājs Ģirts Bērziņš.

Īpašais bezmaksas iepazīšanās periods nelielu naudas summu sūtīšanai, neizmantojot koda karti vai kalkulatoru, starp "Swedbank" kontiem turpināsies līdz 2015.gada 1.martam. Pēc tam tiks ieviesta abonēšanas maksa - 0,07 eiro par vienu naudas sūtījumu.

Savukārt maksa par naudas sūtīšanu uz citu banku paliek nemainīga un tie ir 0,36 eiro par vienu pārskaitījumu.

"Swedbank" aplikāciju mobilajiem telefoniem aktīvi izmanto jau 67 000 bankas klientu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!