Saziņas aplikācija "WhatsApp" veidota tā, lai lietotājiem ar to būtu viegli un ērti rīkoties. Tomēr tas nenozīmē, ka tajā nav apslēptu funkciju, triku un dažādu citu iespēju. Lūk, 10 interesantākās no tām.

Interneta pārlūka versija

Ja ar datora klaviatūru tekstu drukājat ātrāk nekā viedtālrunī, tad "WhatsApp" interneta pārlūka versija varētu būt laba alternatīva mobilajai aplikācijai. Lai to lietotu, nepieciešams programmas izvēlnē atrast funkciju "WhatsApp Web", bet pēc tam ieiet web.whatsapp.com adresē un ar viedtālruni noskenēt QR kodu, kas tajā mājaslapā parādīsies. Pēc tam interneta pārlūka versija sapratīs, ka jūs esat tas pats lietotājs un ļaus saziņu ar citiem turpināt no datora.

Informācija par ziņas nosūtīšanu un izlasīšanu

Lai uzzinātu, kad ziņojums ir nosūtīts un izlasīts, "iOS" versijā "pabīdiet" to pa kreisi, bet "Android" versijā nospiediet ar pirkstu un pagaidiet līdz izvēlnes "Info" parādīšanās ekrāna augšdaļā. Turpmāk jūsu draugi nevarēs melst, ka ieraudzījuši ziņojumu "pārāk vēlu".

Grupu čatu apklusināšana


Viena no "WhatsApp" priekšrocībām ir iespēja veidot grupu čatus. Tomēr, ja lietotāju grupa ir liela, bet tās dalībnieki ir pārāk pļāpīgi, tad šāds čats ātri apniks ar pastāvīgajiem signāliem par jauniem ziņojumiem.

Lai apklusinātu šos signālus, ieejiet čatā un nospiediet izvēlnes pogu ("Android") vai arī uz pašas grupas nosaukumu ("iOS") un izvēlieties "Mute"! Apklusināt čatu var uz astoņām stundām, nedēļu vai pat veselu gadu. "Android" versijā var izdarīt arī tā, ka informācija par jauniem ziņojumiem pienāk, bet bez skaņas.

Čata pārsūtīšana uz e-pastu

Ja vēlaties saglabāt čatu, atgādināt draugiem par vienošanos vai arī vienkārši kādam pārsūtīt sarunu, ieskaitot attēlus un emociju ikonas, "WhatsApp" to ļauj izdarīt ļoti ātri un vienkārši.

"Android" versijā ieejiet izvēlnē, nospiediet tur "More" un tad "Email chat". Savukārt "iOS" versijā šī funkcija ir paslēpta zem izvēlnes čata augšdaļā. Pārsūtīšana abos gadījumos notiek ar operētājsistēmā pēc noklusējuma uzstādīto e-pasta klientu.

Svarīgāko kontaktu izcelšana

Šī funkcija pieejama tikai "Android" lietotājiem. Izvēlnē ieejiet čatā un paņemiet "More" un tad "Add shortcut". Šīs darbības rezultātā uz galvenā ekrāna parādīsies ikona ar foto un kontakta nosaukumu, uz kura nospiežot tiks atvērts čats tieši ar šo personu. Vienīgais trūkums – mainīt nosaukumu vai fotogrāfiju nevar.

Funkcijas paranoiķiem

Nevēlaties, lai visi redzētu, kad pēdējo reizi esat bijuši tiešsaistē? To var atslēgt aplikācijas izvēlnē "Account" un tad "Privacy". Tiesa, šo pašu informāciju par citiem lietotājiem tad arī neredzēsiet.

Šajā pašā izvēlnē var mainīt arī paslēpt savu statusu un fotogrāfijas no nepazīstamiem kontaktiem vai arī no visiem kontaktiem. Vēl šeit var atslēgt iespēju citiem redzēt, vai esat saņēmis un izlasījis ziņojumu, bet, ja tā izdarīsiet, tad šo informāciju neredzēsiet arī par citiem lietotājiem.

Pašreizējās atrašanās vietas nosūtīšana

Neuzskaitīsim pat situācijas, kurās savas pašreizējās atrašanās vietas koordināšu nosūtīšana var būt noderīga – no "dārgais, esmu apmaldījusies, atbrauc man pakaļ" līdz "sievasmāt, esam jau pusceļā uz Liepāju".

Lai nosūtītu savas atrašanās vietas koordinātes, "iOS" versijā nospiediet čata kreisajā apakšējā stūrī uz izvēlni "Share" un izvēlieties "Share Location". Savukārt "Android" versijā šim nolūkam ir jāuzspiež uz izvēlnes, ar kuru parasti pievienojat fotoattēlus. Šajā izvēlnē nospiediet uz "Location".

Ziņojumu un attēlu pārsūtīšana


Ne viss, kas notiek "WhatsApp" čatā, tur arī paliek – daži informāciju pārsūta arī draugiem. "Android" versijā nospiediet un paturiet uz ziņojuma, bet pēc tam nospiediet parādījušos "Forward" izvēlni (augšējā labajā stūrī) un izvēlieties kontaktu, kuram gribat pārsūtīt.

Savukārt "iOS" versijā tas ir sarežģītāk – arī nospiediet un paturiet ziņojumu, bet pēc "Forward" parādīšanās tam, lai atkal atgrieztos "WhatsApp" aplikācijā, nepieciešamas iziet caur standarta "Share" izvēlni "iOS" operētājsistēmā.

Gan "Android", gan "iOS" versijā var izvēlēties uzreiz vairākus kontaktus, kuriem pārsūtīt ziņojumu.

Aizliegums saglabāt fotogrāfijas un video

"iOS" versijā viss, kas nonāk "WhatsApp" aplikācijā, automātiski tiek saglabāts "Camera Roll" mapē, kurai piekļuve ir visām mobilās ierīces aplikācijām. Ja to nevēlaties, tad jādodas uz iestatījumiem, tur jāizvēlas "Chat Settings" un jāizslēdz "Save Incoming Media".

"Android" versijā līdzīgas opcijas nav, kaut arī tur fotogrāfijas un video saglabājas atsevišķā mapē, kas ir tehniski nodalīta no ierīces galvenās galerijas. Cita lieta, ka ne visas aplikācijas ievēro šo "atsevišķo sadaļu"…

Rezerves kopijas veidošana un datu atjaunošana

"Android" versijā visu čatu rezerves kopijas veidošana notiek automātiski katru dienu. Savukārt "iOS" versijā šim nolūkam jādodas uz iestatījumiem, tad "Chat Backup" un jāpieslēdz mākoņserviss "iCloud". Ja to izdara, tad, nomainot viedtālruni, tiks visu čatu atjaunošana notiks viegli un ātri, aktivizējot rezerves kopiju vēlreiz.

Savukārt "Android" versijā datu atjaunošana no rezerves kopijas ir mazliet sarežģītāka – nāksies vai nu datus pārnest uz "microSD" atmiņas karti, kurā "WhatsApp" var automātiski noglabāt datus, vai arī izmantot iebūvētās aplikācijas un nokopēt visu no "/sdcard/WhatsApp/" mapes tajā pašā vietā uz jaunā viedtālruņa (ja jums nav "microSD" kartes, meklējiet "WhatsApp" mapi pašas ierīces iebūvētajā atmiņā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!