Foto: LETA

Nodibinājums “TechHub Riga” ir pieņēmis lēmumu atstāt telpas Rīgas centrā, Kronvalda bulvārī 4. Šo Latvijas Universitātes (LU) ēku nākotnē varētu izmantot Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) vajadzībām.

"Ir ieguldīts nopietns darbs, lai stratēģiski virzītu ēkas attīstību un tā kļūtu par mājām jaunuzņēmumiem un ar tiem saistītajām organizācijām, gūstot atbalstu gan no Latvijas Universitātes, gan Valsts prezidenta kancelejas, gan Ekonomikas ministrijas. Nonākot līdz lēmuma virzīšanai valdībā, saņēmām veto no Kultūras ministra, pamatojoties uz ieceri ēku nodot mākslas augstskolu izmantošanai. Pie šādas notikumu attīstības, nesaredzam jēgpilnu un ilgtspējīgu darbības turpināšanu esošajās telpās," informē "TechHub Riga" valdes locekle Alise Gurenko.

Kādreizējā LU Bioloģijas fakultātes ēka augstskolai vairs nav nepieciešama. Jau 2016. gadā portāls "Delfi" vēstīja, ka LU meklē tai nomnieku turpmākajiem 24 gadiem. Kā informē LU, tās plānos šobrīd ir ēku atsavināt. Augstskolai ir bijušas sarunas ar Kultūras ministriju par to, ka ēku varētu nodot LMA rīcībā, taču gala lēmums par ēkas tālāko izmantošanu nav pieņemts, par to jālemj Ministru kabinetam.

"LMA ir vērsusies ministrijā ar ierosinājumu nākotnē izmantot LU ēku Kronvalda bulvārī 4 lielākā apmērā, ņemot vērā to, ka LU funkcijām tā vairs nav nepieciešama. Kultūras ministrija atbalsta šo LMA iniciatīvu," apstiprina ministrija. Šobrīd LMA tāpat kā citas institūcijas Kronvalda bulvārī 4 telpas nomā no LU.

Tikmēr "TechHub Riga" ir jaunas mājvietas meklējumos. "Šobrīd cieši sadarbojamies ar Rīgas pilsētas pašvaldību un citiem jaunuzņēmumu ekosistēmas partneriem, meklējot ēkas, kas varētu būt piemērotas jaunuzņēmumu kopienai, taču tas ir sarežģīts un ilgstošs process. Esam atkal nulles punktā, un jebkurai no potenciālajām vietām būs nepieciešamas lielas investīcijas un atbalsts. Nenoliedzam, ka papildus šiem aspektiem, mūsu darbību ietekmē arī epidemioloģiskās situācijas saasinājums valstī, tāpēc fiziskas kopstrādes telpas darbībai uz kādu laiku esam spiesti pielikt punktu. Ar entuziasmu turpināsim iesāktās izglītības programmas, ikmēneša tīklošanās pasākumus un turpināsim veidot jaunuzņēmumu ekosistēmai svarīgu saturu arī laika posmā, kurā pašiem savu telpu nav," stāsta Gurenko.

"TechHub Riga" ir nevalstiska organizācija, kas jau kopš 2011. gada aktīvi darbojas kā galvenais jaunuzņēmumu atbalsta punkts, izglītības centrs un kopstrādes telpa. Nodibinājuma mērķis ir veicināt Latvijas jaunuzņēmumu kopienas un individuālu veiksmīgu uzņēmumu attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!