Foto: Publicitātes foto
Miris optiskā aprīkojuma ražotāja "Yukon Advanced Optics Worldwide" dibinātājs un vadītājs Aleksandrs Oļševskis, pirmdien paziņoja kompānija, kuras galvenā mītne atrodas Lietuvā un kam ir ražotne Daugavpilī.

"Ar dziļām skumjām un patiesām bēdām mēs paziņojam, ka 60 gadu vecumā pēkšņi miris uzņēmumu grupas "Yukon Advanced Optics Worldwide" dibinātājs un ilggadējais vadītājs Aleksandrs Oļševskis," teikts kompānijas paziņojumā.

Baltkrievijas pilsonis Oļševskis uzņēmumu nodibināja 1991. gadā Baltkrievijā. Pašlaik "Yukon Advanced Optics Worldwide" ir augsto tehnoloģiju grupa ar birojiem septiņās valstīs un vairāk nekā 1000 darbiniekiem.

Uz Lietuvu Oļševskis uzņēmumu pārcēla 2004. gadā.

Latvijā "Yukon Advanced Optics Worldwide" 2020. gadā izveidoja uzņēmumu SIA "Pulsar Optics", kura ražotnē Daugavpilī tiek izgatavotas "Pulsar" zīmola termokameras.

Lai gan uzņēmums, kas pats ir iesaistījies dažādos Ukrainas un ukraiņu bēgļu atbalsta pasākumos, uzstāj, ka tā ražotā produkcija ir paredzēta civiliem mērķiem, sociālo mediju ieraksti liecina, ka, piemēram, Latvijā vairākās kampaņās par ziedotajiem līdzekļiem Ukrainas aizstāvjiem ir nosūtīti tieši "Pulsar" zīmola tēmēkļi, termokameras un cits aprīkojums.

"Yukon Advanced Optics Worldwide" drīz pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā pērn pavasarī paziņoja, ka pārtrauc savas produkcijas tirdzniecību Krievijā, Baltkrievijā, kā arī Vidusāzijas un Kaukāza valstīs, liecina uzņēmuma mājaslapā pieejamā informācija.

"Yukon Advanced Optics Worldwide" izstrādātie termovizori un digitālā nakts un dienas optika tiek izmantota medību, jūras un drošības industrijā. Uzņēmums ir viens no nedaudziem ražotājiem, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu, un pašlaik tā piedāvājumā ir vairāk nekā 200 izstrādājumu.

"Pulsar Optics" reģistrēta 2020. gadā, un tās pamatkapitāls ir viens miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums 2021. gadā strādāja ar 21,52 miljonu eiro apgrozījumu un 7,24 miljonu eiro peļņu. Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!