Foto: Publicitātes foto
Lai gan mākslīgais intelekts (MI) un mašīnmācīšanās tehnoloģijas visbiežāk saistās ar pielietojumu modernajās tehnoloģijās, Latvijas uzņēmums "AirScout" nu jau vairāk nekā gadu strādā, lai, apvienojot dronus ar "robotu smadzenēm", varētu uzlabot dzīvi un peļņu lauksaimniekiem.

Lauksaimniecība, iespējams, nav pirmā nozare, kura nāk prātā, domājot par MI. Taču kā "Delfi Bizness" stāsta "AirScout" dibinātāji, MI savienība ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju, kuru uzņēmums jau vairākus gadus izmanto būvniecības nozarē, lauksaimniecībā var ienest virkni uzlabojumu.

Skenē laukus

"Tagad jau veselu gadu mēs strādājām ar lauksaimniecību," stāsta "AirScout" dibinātājs Boriss Andrejevs. Viņš uzņēmumu dibināja 2018. gadā, lai sniegtu uzmērīšanas un skenēšanas pakalpojumus nekustamā īpašuma jomā.

Tagad uzņēmums cenšas iekarot jaunu nišu. Lielākais, ko "AirScout" tehnoloģija šobrīd dara, ir augļu skaitīšana, stāsta uzņēmuma līdzīpašnieks Maksims Piļakovs, bet nākotnē iecerēts, ka tehnoloģija ļaus sekot līdzi tam, kā aug dārzeņi vai augļi, cik "labi viņi jūtās". Šobrīd "AirScout Agro" strādā pilotprogrammās ar dažiem lauksaimniekiem un pētniekiem, lai atrastu labākos pielietojumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!