Foto: Shutterstock
Šī mums visiem tik labi pazīstamā nosaukuma vēsture ir saistīta ar diviem cilvēkiem: tā radītāju un ražotāju uzņēmumu "Beiersdorf" (kura saīsinātais jaunais nosaukums BDF ir redzams uz katra produkta iepakojuma) dibināja vācu farmaceits Pols Karls Beiersdofs (1836-1896), bet slavenāko šī uzņēmuma zīmolu "Nivea" radīja pēcākais šī paša uzņēmuma īpašnieks ebrejs Oskars Troplovics (1863-1918). Viņu abu mantojums joprojām ir ar mums.

"Delfi Bizness" katru sestdienu publicē slavenu uzņēmumu neparastās vēstures līkločus rubrikā "Zīmola stāsts". Visus šīs sērijas stāstus vari izlasīt šeit.

Beiersdorfs ir dzimis Noirupinē, Brandenburgā, Austrumvācijā. Diemžēl liecības par viņa bērnību un jaunību nav saglabājušās. Ir tikai zināms, ka viņš daudz laika pavadījis ārzemēs, strādājis Maskavā, no kurienes atgriezies Berlīnē un nodibinājis savu optikas uzņēmumu. 1880. gadā Beiersdorfs pārcēlās uz Hamburgu, kur atvēra aptieku "Merkur Pharmacy" un tai blakus laboratoriju, kurā veica dažādus pārtikas testus.

Plāksteru radītāji

Drīz viņa laboratorijā sāka strādāt jauns ārsts Pols Gersons Unna (1850-1929), kurš vēlāk kļuva par atzītu Vācijas dermatoloģijas zinātņu patriarhu, "aplipinot" ar savu aizraušanos ar ādas kopšanu arī pašu Beiersdorfu. Kopā viņi radīja jauna veida pārsēju – plāksteri.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!