Foto: Publicitātes foto

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) sākusi izsoli nekustamajam īpašumam Vecrīgā, Mazajā Monētu ielā 2, ziņo uzņēmums.

Izsole norisināsies no 3. aprīļa līdz 3. maijam un objekta apskatei var pieteikties līdz 23. aprīlim. Īpašums ir salīdzinoši neliels, tomēr tā atrašanās vieta Vecrīgas sirdī piedāvā daudzpusīgu potenciālu, uzskata VNĪ valdes loceklis Andris Vārna. Mazā Monētu iela ir sena iela Rīgā, ar savdabīgu vēsturi un kultūras mantojumu. Tā klāta ar bruģi un ir zināma ar savu vecpilsētai raksturīgo apbūvi, viņš papildina.

Īpašuma atrodas Mazās Monētu un Šķūņu ielu krustojumā, kvartālā dala starp Mazo Monētu, Šķūņu un Mazo Jaunavu ielām. Īpašumu veido zemes gabals ar kopējo platību 86 kvadrātmetri un uz tā esošā apbūve – četrstāvu nams ar kopējo platību 269,4 kvadrātmetri. Objektā ir izvietotas tirdzniecības telpas, kabineti.

Pēc VNĪ paustā, telpu apdare ir apmierinošā tehniskā stāvoklī, ēkā ir labs inženiertehnisko komunikāciju nodrošinājums. Konstruktīvā risinājuma ziņā tā rada labas iespējas gan pašreizējās struktūras saglabāšanai, gan iespējamām papildu attīstības iespējām.

Tuvākā apkārtne ir gan komerciālas un dzīvojamās ēkas. Transporta apstāšanās un stāvēšana ir iespējama blakus esošajās ielās, tādējādi nodrošinot ērtu piekļuvi. Gar nekustamo īpašumu, pa Mazo Monētu ielu, novērojama zemas intensitātes transporta un gājēju plūsma, īpašumu raksturo uzņēmums.

Sākotnējā izsoles cena ir noteikta 400 tūkstošu eiro apmērā, ar 5000 eiro soli.

Mazā Monētu iela pirmo reizi dokumentos pieminēta 1393. gadā.

VNĪ nodrošina valsts nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību. Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!