Foto: Publicitātes attēls

Investīciju un nekustamā īpašuma attīstības kompānija "Estmak Capital" noslēgusi sadarbības līgumu ar "Lidl Latvija" par "Lidl" veikala būvniecību jaunajā Lāčplēša dzīvojamajā un biznesa kvartālā, ziņo uzņēmums.

Šis mazumtirgotājs būs pirmais sadarbības partneris šajā kvartālā, kura būvniecību ir plānots sākt šogad, bet pabeigt septiņos līdz desmit gados.

Darījums starp "Estmak Capital" un "Lidl Latvija" noslēgts ar nekustamā īpašuma kompānijas VPH starpniecību.

Lāčplēša ielas kvartālā tiks izbūvēti 600 jauni dzīvokļi un komerctelpas 14 tūkstošu kvadrātmetru platībā. Kompānija investīcijas projektā lēš ap 50 miljoniem eiro.

Sadarbības partneri atzīmē, ka topošais kvartāls atrodas blakus Rīgas vēsturiskajam centram, un "Lidl" veikala būvniecība būs pagrieziena punkts šī rajona attīstībā, kā arī paša "Lidl" veikalu tīkla paplašināšanā Rīgā.

Kvartāls top Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā, kas ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Tāpēc tam, tostarp jaunajam veikalam, ir jāatbilst augstām arhitektūras prasībām.

"Lāčplēša kvartāla" projektu ir izstrādājuši arhitektu biroji "DUAL arhitekti" (Latvija) un "Archunion" (Ukraina). Autentisku sajūtu radīs fasādēs izmantotā vēsturisko ķieģeļu imitācija un stilistiski atturīgie toņi. Lai uzsvērtu rajona vēsturi, centrālajā laukumā kā orientieris ir saglabāts 19. gadsimta skurstenis.

Kvartāla kustība plānota, orientējoties uz cilvēkiem, nevis automašīnām. Šī iedvesmojošā ideja ir balstīta uz pagājušā gadsimta 70. gados Nīderlandē izstrādāto "Woonerf" (dzīvojamās ielas) koncepciju, kuras centrā ir dzīva un cilvēkam draudzīga pilsētas telpa. Automašīnas ir atļautas, bet galvenais uzsvars tomēr ir uz gājējiem un velosipēdistiem.

Starp ēkām atradīsies centrālais laukums, kas ir sadalīts segmentos ar ērtiem soliņiem un zaļām saliņām. Kopā ar apkārt esošajām kafejnīcām un mazajiem veikaliņiem tas veido mājīga pilsētas centra sajūtu. Tāpat ir saglabāti teritorijā esošie koki un papildus ir izveidoti visa gada garumā zaļojoši apstādījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!