Foto: F64 Photo agency, tās fotogrāfiem vai fotopartneriem pieder visas autortiesības uz publicētajiem fotoattēliem. Fotoattēlu kopēšana un izmantošana jebkurā veidā un apjomā bez rakstiskas saskaņošanas ar aģentūru F64 Photo agency ir aizliegta.

Pavasari Zemgalē nāk ar aktivitāti apbūves zemes tirgū - pārdevēji ir sarosījušies, izliekot piedāvājumā sev piederošos zemes gabalus, savukārt pircēju interese par apbūves zemēm ir nemainīgi augsta, ziņo nekustamo īpašumu kompānija "Latio".

Kā norāda tās analītiķi, cenu, visticamāk, pārdevējiem nāksies samazināt, tomēr viņi sākotnēji ir noskaņoti optimistiski. Apbūves zemju īpašnieki bieži vien lolo realizēt darījumus par summu, kas vairākas reizes pārsniedz īpašuma tirgus vērtību, komentē darījumu vadītāji.

Piekāpties pircēja vēlamajai cenai īpašnieki nesteidz, piekrītot samazināt cenu vien tad, ja īpašums nav atradis pircēju ilgāk nekā pusgadu. Līdzīgi kā gada sākumā, arī šobrīd tirgū vērojams liels pieprasījums pēc privātmājām, ko varētu īrēt.

"Latio" akcentē, ka arī Vidzemes pusē krass īpašuma cenu samazinājums nav novērots – liela daļa īpašumu joprojām nonāk pārdošanā par cenām, kas ir virs tirgus vērtības, paildzinot īstā pircēja atrašanu.

Potenciālo pircēju interese ir liela, tomēr gala lēmums bieži vien tā arī netiek pieņemts, gaidot izdevīgāku piedāvājumu parādīšanos tirgū.

Savus īpašumus steidz pārdot īpašnieki, kas pastāvīgi dzīvo ārzemēs, stāsta kompānijas speciālisti. Nereti šādiem pārdevējiem pieder vairāk nekā viens īpašums, tādējādi jārēķinās ar kapitāla pieauguma nodokli un ilgāku nepieciešamo laiku īpašuma pārdošanai.

Vairumā gadījumu darījumi reģionos notiek par summu līdz 80 tūkstošiem eiro, nereti iegādājoties īpašumu bez bankas finansējuma. Retāk darījumu summa sasniedz 100 līdz 150 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!