Foto: Publicitātes foto

Latvijas investīciju uzņēmums "Merito Partners" ("Merito") jaunas nekustamā īpašuma investīciju stratēģijas ietvaros veicis pirmos darījumus, iegādājoties divu vēsturiskus īpašumus Vecrīgā, ziņo uzņēmums.

Tas ir iegādājies daudzdzīvokļu ēku Kalēju ielā 18/20 un Pasta ielā 6.

"Merito" nekustamā īpašuma stratēģijas īstenošanai 2023. gadā nodibināja divus Latvijas kapitāla investīciju fondus – "Merito Real Estate Special Fund I" ar kopējo apjomu 1,2 miljoni eiro un "Merito Real Estate Special Fund II" – 1,9 miljonu eiro apmērā.

"Merito Real Estate Special Fund I" iegādājies īpašumu Kalēju ielā 18/20. Ēkas platība ir 3000 kvadrātmetru, zemes platība pārsniedz 820 kvadrātmetru. Ēkā ir 12 dzīvokļi un divas komercplatības. Darījumu līdzfinansē AS "Signet Bank". Kalēju ielas 18/20 ēkas atjaunošanas ideju un veidolu 1999. gadā veidoja Zaigas Gailes birojs. "Merito" fonds plāno veikt īpašuma fasādes atjaunošanas darbus, kā arī citus uz ilgtspēju vērstus uzlabojumus.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt "Merito Real Estate Special Fund II" iegādājies īpašumu Pasta ielā 6. Tā dzīvojamā platība ir 1900 kvadrātmetru, zemes platība – 630 kvadrātmetru. Māju ar 85 dzīvokļiem plānots atjaunot.

"Rīgas un Latvijas nekustamā īpašuma tirgum, salīdzinot ar tirgus attīstību kaimiņvalstīs, ir būtisks izaugsmes potenciāls," uzskata "Merito" līdzdibinātājs un vadošais partneris Mikus Janvars.

Pēc viņa sacītā, pieprasījums pēc renovētiem dzīvokļiem par pieejamu cenu Vecrīgas apkārtnē krietni pārsniedz tirgus piedāvājumu, tāpēc šajā investīciju virzienā uzņēmums redz arī lielu atdevi.

"Merito specializētās nekustamā īpašuma stratēģijas īstenošanā tiek piesaistīts 100% vietējais kapitāls, ko izmantosim Kalēju un Pasta ielas ēku atjaunošanā, gan arī plašākā mērogā. Līdz ar Rīgas centra infrastruktūras attīstību plānojam savu portfeli paplašināt. Šobrīd tiek veikta vairāku īpašumu padziļināta izpēte, paredzam, ka nākamo darījumu varēsim noslēgt tuvāko mēnešu laikā," teic Janvārs.

"Merito Partners" ir privātā kapitāla ieguldījumu uzņēmums, kas darbojas Latvijā un tuvējā reģionā. Tas Latvijas investoru vārdā īsteno izaugsmes kapitāla, ilgtspējīgas enerģijas un nekustamā īpašuma investīciju stratēģijas. "Merito Partners" 100% piederošais "Merito Real Estate Management AIFP" ir Latvijas Bankā reģistrēts alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!