Foto: Publicitātes attēli

Nekustamo īpašumu investors "Baltic RE Group" piesaistījis "BluOr Bank" aizdevumu 10 500 000 eiro apmērā. Saņemtais finansējums tiks izmantots esošo ilgtermiņa kredītlīniju refinansēšanai, kā arī divu nekustamo īpašumu objektu Rīgā pārbūves finansēšanai, informē uzņēmuma pārstāvji.

Investīcijas tiks veiktas topošajā "Il Giardino" biroju kompleksā Citadeles 9a, kā arī vēsturiskās sešstāvu ēkas Kr.Barona ielā 2 renovācijā.

Pārbūves un teritorijas labiekārtošanu darbus biroju kompleksā Citadeles 9a pie Kronvalda parka uzņēmums plāno pabeigt jau tuvāko mēnešu laikā. Trīs stāvu ēka piedāvās biroja telpas ap 1600 m2 platībā, un to ieskaus dārzs ar vairāk nekā 100 augļu kokiem.

Šobrīd aktīvi sākušies renovācijas darbi arī vēsturiskajā, arhitekta Jāņa Fridriha Baumaņa projektētajā un 1881. gadā celtajā sešstāvu ēkā Krišjāņa Barona ielā 2, kas notiek sadarbībā ar itāļu arhitektu Adriano Kastiljoni. Nama renovācija norit saskaņā gan ar vēsturiskā mantojuma saglabāšanas vadlīnijām, gan vides ilgtspējas principiem. Pēc projekta īstenošanas ēkā būs pieejamas komercplatības vairāk nekā 4000 m2 platībā.

"Šī brīža nekustamo īpašumu tirgu raksturo saasināta konkurence, kas prasa profesionālu pieeju, skaidru vīziju un finansiālu disciplīnu. Priecājamies, ka arī Latvijā komercplatību nomnieki arvien vairāk novērtē renovētu un atjaunoto ēku ilgtspējas risinājumus, kā arī vēsturisko un atjaunoto ēku šarmu, estētiku un funkcionalitāti," saka "Baltic RE Group" dibinātājs un izpilddirektors Džovanni dalla Dzonka (Giovanni dalla Zonca).

Uzņēmums "Baltic RE Group" specializējas vēsturisku nekustamo īpašumu iegādē un renovācijā. Uzņēmuma darbības modelis paredz vēsturisku ēku iegādi stratēģiski nozīmīgās atrašanās vietās un šo namu renovācijas darbus, pēc tam īstenojot telpu iznomāšanu un pārvaldīšanu.

"Nekustamo īpašumu tirgus attīstībai ir svarīga ne tikai jaunu projektu būvniecība, bet arī vēsturisko īpašumu atjaunošana. Šāda veida investīcijas rada stabilitāti un ilgtermiņa vērtību gan komercplatību nomniekiem, gan pilsētai tās vēsturiskā arhitektoniskā mantojuma saglabāšanas kontekstā. Paturot prātā šīs vērtības, "BluOr Bank" mērķtiecīgi atbalsta gan jaunu, gan vēsturisko nekustamo īpašumu projektu realizāciju," saka "BluOr Bank" valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs.

Kā rāda "Baltic RE Group" darbības rezultāti un apkopotie dati, komerctelpu segmentā pašreizējos tirgus apstākļos nomniekiem jautājums ir ne vien par telpu funkcionalitāti un cenu, bet arī ēkas energoefektivitātes un ilgtspējas rādītājiem. Tādējādi visi grupas pašreizējie projekti ir ceļā uz starptautiski atzītu "zaļo" sertifikātu ieguvi, un visās "Baltic RE Group" apsaimniekotajās ēkās šobrīd tiek izmantota tikai atjaunojamā enerģija.

Uzņēmums "Baltic RE Group" Latvijā darbojas kopš 2008. gada.


Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!