Foto: Publicitātes foto

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludina pieteikšanos nekustamā īpašuma Rīgā, Tērbatas ielā 76 izsolei; sākumcena noteikta 580 tūkstoši eiro, ziņo VNĪ.

Nekustamais īpašums Tērbatas ielā 76 piedāvā vienreizēju iespēju iegūt daudzveidīgu īpašumu Rīgas centrā. Ar plašajām iespējām un labvēlīgu atrašanās vietu, tas ir patiešām piemērots gan biznesa, gan investīciju mērķiem, objekta priekšrocības izceļ VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Izsoles objekts Tērbatas ielā 76 sastāv no zemes gabala ar kopējo platību 1118 m2, uz kura izvietota apbūve, ietverot veikalu - divstāvu ēka ar kopējo platību 260,7 m2, kurā atrodas tirdzniecības telpas, kabineti un sanitārie mezgli; noliktavu - trīsstāvīga ēka ar kopējo platību 685,5 m2, kas piedāvā plašas iespējas gan uzglabāšanai, gan ražošanai; administratīvās ēkas - divas ēkas ar kopējo platību 739 m2, kurās izvietoti biroju telpas, kabineti un sanitārie mezgli un laukumu ar cieto segumu ar kopējo platību 327,7 m2, kas sniedz papildu iespējas uzņēmējdarbības attīstībai vai klientu apkalpošanai.

Objekts atrodas Rīgas pilsētas centrā ar labi attīstītu infrastruktūru. Ņemot vērā apkārtējo teritoriju un tās pieejamību, kā arī transporta un sabiedriskā transporta nodrošinājumu, īpašums tiek vērtēts kā labs ieguldījums uzņēmējdarbības attīstībā.

Izsoles norisināsies no šā gada 13. februāra līdz 14. martam. Izsoles solis ir 5000 eiro

Atbilstoši uzņēmuma stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešamas valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai, tādejādi dodot tiem iespēju iegūt jaunu pielietojumu.

VNĪ nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību 419 ēku un būvju īpašumiem, kuros ietilpst 1049 ēkas 0,98 miljonu m2 platībā, kā arī zeme zem ēkām 585 ha platībā, un 3 385 zemes īpašumam ar kopējo platību 937 ha. VNĪ 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!