Foto: Publicitātes attēli
Pabeigts un ekspluatācijā ir nodots mūsdienīgs A klases biznesa centrs "Novira Plaza" pašā Rīgas centrā, iepretim Centrālajai dzelzceļa stacijā. Projektā investēti vairāk nekā 60 miljoni eiro, ziņo tā īstenotājs "Evernord Asset Management".

Ēka atrodas Rīgā, starp Satekles, Marijas un Elizabetes ielu. Projekta attīstītāju mērķis ir iegūt ilgtspēju apliecinošu LEED platīna sertifikātu pirmajos ēkas darbības gados.

Pašlaik "Novira Plaza" telpas tiek nomātas "premium" klases kopstrādes telpas "Spaces" vajadzībām. Citu nomnieku vidū ir pārtikas un citu preču ātrās piegādes tirgus līderis "Wolt Latvia", biznesa konsultāciju uzņēmums "PwC Latvia", zvērinātu advokātu birojs "Eversheds Sutherland Bitāns", personāla un algu aprēķinu risinājumu un pakalpojumu sniedzējs "Zalaris", finanšu tehnoloģiju uzņēmums "GoCardless", starptautiskais nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmums "Newsec" u.c.

"Mūsu vīzija par dinamisku, modernu biznesa centru, kurā satiksies cilvēki, idejas un uzņēmumi, ir kļuvusi par realitāti," pauž projekta īstenotājas, licencēta aktīvu pārvaldīšanas sabiedrības "Evernord Asset Management" direktore un "Evernord Group" dibinātāja Jolanta Jurga.

Daces Putniņas vadīto arhitektu grupas mērķis bija izveidot modernu ēku, kas organiski iederētos Rīgas vēsturiskajā centrā, atgādina "Novira Capital" valdes loceklis Nikolajs Križanovskis. Viņaprāt, tas ir veiksmīgi sasniegts.

Savukārt būvuzņēmuma SIA "Velve" pārstāvis un "Novira Plaza" projekta direktors Valdis Koks atklāj, ka, strādājot ierobežotā vidē pašā Rīgas centrā ar blīvu satiksmes un gājēju plūsmu, darbu organizēšanas ziņā šī ir bijusi viena no komplicētākajām attīstības iecerēm pēdējos gados.

"Objektā, kurā ik dienas strādāja liels skaits darbinieku, bija būtiski ar lielu precizitāti plānot, kad tieši tiks piegādāti materiāli, kur tos novietot un kā rūpīgi organizēt darbu secību. Ēkas būvniecībā izmantotas 24 100 tonnas betona un 10 000 m2 rīģipša. Lai jaunbūve saglabātu UNESCO pilsētas centra raksturu, fasādē izmantoti vairāki apdares materiāli – spāņu lielgabarīta flīzes, speciāli šim projektam izgatavotas vācu telpiskās keramiskās fasādes, vairāk nekā 120 tūkstoši ķieģeļu, kas katrs tika iebūvēts atsevišķi, un stiklojums aptuveni 5000 m2 platībā," viņš stāsta.

Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, SIA "Velve" ir izdevies nodrošināt ēkas būvniecību augstākajā kvalitātē, ko apliecina tās raitā pieņemšana ekspluatācijā, uzsver Koks.

"Novira Plaza" īsteno "Evernord Asset Management" un Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs "Novira Capital".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!