Foto: Publicitātes foto
Lielākais nekustamo īpašumu fondu pārvaldītājs Baltijā "EfTEN Capital" AS ir izveidojis jaunu fondu institucionālajiem investoriem – "EfTEN Special Opportunities Fund", kurš vērsts uz ieguldījumiem nekustamā īpašuma projektos, kam nepieciešams papildu finansējums.

Fonda galvenie investori ir Baltijas pensiju fondi, ziņo "EfTEN Capital Latvija". Sākotnējais fonda pašu kapitāls ir 25,4 miljoni eiro, ko sešu mēnešu laikā plānots palielināt līdz maksimāli 75 miljoniem eiro.

Procentu likmju kāpums un vairāki recesijas ceturkšņi ietekmē nekustamā īpašuma jomu. bankas ir kļuvušas daudz konservatīvākas nekustamā īpašuma projektu finansēšanā, tajā pašā laikā augstākas kredītu izmaksas un neskaidras ekonomiskās vides perspektīvas ir samazinājušas aktivitāti, komentē "EfTEN Capital Latvija" valdes priekšsēdētājs Viktors Savins. "Rezultātā šajā nozarē ir parādījušās investīciju iespējas, kur pat projekti ar saprātīgu ilgtermiņa biznesa ideju saskaras ar finansējuma trūkumu," viņš uzsver.

Savins atgādina, ka "EfTEN" vienmēr ir bijis "aktīvs investors", kas spēj ieguldīt problemātiskos vai konceptuāli maināmos īpašumos. Attiecīgi ar jauno fondu tas gatavs nodrošināt gan papildu pašu kapitālu, gan riska aizdevumu nekustamā īpašuma projektiem, kuriem ir finansējuma trūkums.

Mērķis ir sadarboties ar attīstītājiem, lai turpinātu īstenot saprātīgus projektus, kuru realizācija ir apstājusies stingrāku finansēšanas nosacījumu dēļ. "Kā aktīvi investori galvenokārt uzņemamies atbildību un kopīgu kontroli ar sākotnējiem īpašniekiem, lai pabeigtu projektus. Lai gan fonds galvenokārt paredzēts lieliem institucionālajiem investoriem, Latvijas privātie investori var investēt fondā ar "EfTEN United Property Fund" starpniecību," ieguldījumu principus skaidro Savins.

"EfTEN Capital" AS pārvalda septiņus nekustamā īpašuma fondus. To portfelī ir kopumā 64 komerciālas ēkas ar tirgus vērtību 1,1 miljards eiro.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!