Foto: Luminor

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā “Luminor” bankā saņemti teju 2000 pieteikumi par kontu atvēršanu no ukraiņiem, kuri raduši patvērumu Baltijas valstīs. Atbalstot Ukrainas iedzīvotājus, banka piedāvā arī darbu ukraiņu bēgļiem.

Lai atbalstītu patvēruma meklētājus no Ukrainas, "Luminor" ir izstrādājusi vienotu un atvieglotu konta atvēršanas procedūru, un klientam bankas filiāle ir jāapmeklē tikai vienreiz. Tāpat šim klientu lokam ir īpaši pielāgots ikdienas pakalpojumu piedāvājums, nodrošinot bezmaksas dokumentu izskatīšanu, konta atvēršanu un apkalpošanu, kodu kalkulatora izmantošanu, kā arī trīs mēnešus netiek iekasēta komisija par "Luminor" maksājumu kartes izmantošanu. Lai kļūtu par bankas klientu, Ukrainas pilsonim ir mājaslapā, kur informācija pieejama arī ukraiņu valodā, jāaizpilda pieteikuma anketa, un banka telefoniski saskaņos ierašanās laiku filiālē.

Lai saziņu par bankas pakalpojumiem ar bēgļiem no Ukrainas padarītu saprotamāku un atbalstošāku, klientu apkalpošanas jomā Latvijā darbu sāks divi konsultanti no Ukrainas. Viņas "Luminor" klientu apkalpošanas centrā "Tērbata" palīdzēs Ukrainas iedzīvotājiem operatīvi atvērt kontu bankā un saņemt citus pakalpojumus ukraiņu valodā.

""Luminor" savai komandai aicina pievienoties ukraiņu bēgļus, kas vēlas strādāt finanšu sektorā. Esam arī aizvadījuši informatīvu pasākumu ukraiņiem, lai iepazīstinātu ar mūsu banku un darba iespējām pie mums," saka Kristīne Dērica, "Luminor" klientu apkalpošanas vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!