Foto: LETA

Bankas "Citadele" komandai pievienojusies Sanita Bajāre, kura savulaik bija Finanšu ministrijas valsts sekretāre.

Bajāre bankā "Citadele" vada uzņēmumu apkalpošanas direkciju un atbild par uzņēmumu kreditēšanu un apkalpošanu. Pēc bankas akcionāru maiņas uzņēmumu – īpaši mazo un vidējo – kreditēšana ir kļuvusi par bankas prioritāti, portālam "Delfi" pavēstīja bankas Ārējās komunikācijas vadītāja Baiba Ābelniece.

Bajāre jaunajā amatā sola fokusēties uz Baltijas uzņēmumu izaugsmi, meklējot iespēju atbalstīt ikvienu pārdomātu projektu. ""Citadeles" kā Latvijas vietējās bankas priekšrocība ir tā, ka visi lēmumi tiek pieņemti tepat Rīgā. Līdz ar to varam būt pietiekami elastīgi un piedāvāt uzņēmumiem individuālus finansējuma iegūšanas risinājumus," viņa min.

Bajāre iepriekš divus gadus strādāja Pasaules Bankas valdē Vašingtonā. Šim amatam viņu ieteica bijušais finanšu ministrs Andris Vilks. No 2011. gada vasaras līdz 2014. gada jūlijam viņa bija Finanšu ministrijas valsts sekretāre.

Bajārei ir mediķa diploms un maģistra grāds finanšu ekonomikā. Karjeru līdz 2005. gadam viņa veidojusi privātā apdrošināšanas kompānijā, un līdz ar jauno amatu bankā "Citadele" Bajāre ir atgriezusies privātajā sektorā.

Banka "Citadele" ir trešā lielākā banka Latvijā pēc klientu skaita. Bankas lielākais akcionārs ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), kuras īpašumā ir 25% mīnus viena akcija, savukārt pārējie 75% plus viena akcija pieder grupai starptautisku investoru, kurus pārstāv investīciju kompānija "Ripplewood Advisors LLC".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!