Foto: Publicitātes foto

Ieguldot 300 tūkst. eiro zviedru jaunuzņēmumā Favro, "Capitalia" veikusi pirmo ieguldījumu ārpus Baltijas valstīm.

Tā pievienojusies investoru lokam, kas ieguldījiuši lietuviešu riska kapitāla fonda "Practica Capital" vadītajā finansējuma kārtā. "Favro" ir uzņēmumiem paredzēta darba plānošanas platforma, kuru izmanto tādi jau pasaulē atzīti uzņēmumi kā "Wolt", "ElectronicArts" un "Volvo".

Pēdējos mēnešos "Favro" kopumā ir piesaistījis investīcijas gandrīz 5 miljonu ASV dolāru apmērā. Finansējums primāri tiks izmantots apgrozījuma kāpināšanai un mārketinga aktivitātēm. Šis ir jau ceturtais ieguldījums, ko veicis pagājušā gada nogalē dibinātais "Capitalia" līdzinvestīciju fonds.

"Favro" 2016.gadā dibināja pieredzējuši spēļu un programmatūru izstrādātāji Hanss Dalstroms, Eriks Olofsons un Patriks Palms. Tā ir sadarbības plānošanas platforma, kas pielāgota SaaS (software-as-a-service) uzņēmumiem un spēļu izstrādātājiem. Platforma ļauj efektīvāk plānot darbu starp dažādām uzņēmuma nodaļām. Platforma arī palīdz vadībai uzstādīt un plānot dažādus mērķus, kā arī sekot līdzi projektu progresam. "Favro" ir vairāk nekā 1500 klientu. Tā galvenā mītne atrodas Zviedrijā, taču uzņēmumam ir arī birojs Lietuvā. Uzņēmumā ir investējuši arī "Practica", "Creandum", "Inbox Capital", "Scale Capital" un virkne biznesa eņģeļu.

"Mūsdienu vadītāji saprot, ka viņu funkcija drīzāk ir atvieglot komandas darbu, nevis diktēt uzdevumus, lai gūtu maksimālos rezultātus. Taču mūsdienās pieejamie rīki vēl nav pielāgoti modernajam vadības stilam. Līdz šim uzņēmumiem ir bijusi iespēja izvēlēties starp lielām, centralizētām platformām, kur visi uzdevumi nepārskatāmi atrodas vienā kaudzē, vai jaunākiem rīkiem, kas ir vizuāli pievilcīgāki, taču vēl aizvien ir piemērotāki 1910.gada projektu vadīšanas praksei. Progresīvi līderi sāk saprast sakarību starp plānošanas rīkiem un uzņēmuma kultūru, un tieši viņiem izveidojām Favro," stāsta "Favro" izpilddirektors un dibinātājs Patriks Palms.

"Lai gan ieguldījumi Baltijas valstu jaunuzņēmumos ir mūsu fonda pamatfokuss, varam veikt investīcijas ārpus Baltijas valstu robežām, sadarbībā ar mums labi zināmiem citiem riska kapitāla fondiem kā "Practica"," komentē "Capitalia" vadītājs Juris Grišins,

"Capitalia" ir alternatīvo finanšu uzņēmums Baltijas valstīs, kas piedāvā finanšu pakalpojumus kompānijām un investoriem. "Capitalia" ir finansējusi apgrozāmos līdzekļus un piesaistījusi investīcijas vairāk nekā 5000 uzņēmumiem, ieguldot vairāk nekā 90 miljonus eiro to attīstībā. Papildus aizdevumiem un riska kapitālam "Capitalia" uzņēmumiem piedāvā arī profesionālas konsultācijas biznesa pārdošanā un finansējuma piesaistē.

"Practica Capital" ir riska kapitāla fonds, kas veidots tieši Baltijas uzņēmumu dibinātāju atbalstam. Tas atbalsta ambiciozus uzņēmējus sēklas, pirms-sēklas un attīstības stadijas uzņēmumus, aktīvi piedaloties uzņēmumu attīstības procesā ar padomu un kontaktiem. Līdz šim "Practica" ir veikusi vairāk nekā 70 ieguldījumus tādos uzņēmumos kā "TransferGo", "PVcase", "Interactio", "Eneba", "Ovoko", "Trafi", "CGtrader", "Sonarworks", "Montonio" un citos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!