Foto: LETA

Ar 2023. gada 1. maiju Finanšu ministrijas (FM) Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktora amatā pārcels Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieci nodokļu jomā, Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēko, informē ministrijā, kur paskaidro, ka viņai ir atbilstoša izglītība, profesionālā kvalifikācija un darba pieredze Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktora amatam.

Viens no FM būtiskākajiem uzdevumiem tuvākajā periodā, kas jāveic ēnu ekonomikas ierobežošanas politikas jomā, būs izstrādāt jaunu Ēnu ekonomikas ierobežošanas plānu 2023.-2025. gadam. Tajā jāizvirza izmērāmi un sasniedzami mērķi ēnu ekonomikas ierobežošanas pasākumiem.

"Lai veicinātu Latvijas ekonomikas izaugsmi un iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanu, valdība ir noteikusi uzdevumus jaunā ēnu ekonomikas ierobežošanas plāna izstrādei, kas paredz ēnu ekonomikas mazināšanu konkrētās tautsaimniecības nozarēs un pasākumu īstenošanu atbildīgajās ministrijās, īpašu akcentu liekot uz ciešu sadarbību starp nevalstisko sektoru un nozaru ministriju pārstāvjiem. Daces Pelēkās kopējā darba pieredze VID pārsniedz 20 gadus, no kuriem lielākā daļa nostrādāta nodokļu administrēšanas jomā, veiksmīgi veidojot profesionālo karjeru un izaugot no galvenā nodokļu inspektora līdz dažādu līmeņu vadītāja amatam nodokļu jomā un kļūstot par VID ģenerāldirektora vietnieku nodokļu jomā," komentē FM valsts sekretāre Baiba Bāne.

Pelēkā VID ģenerāldirektora vietnieka nodokļu jomā, Nodokļu pārvaldes direktora amatā ir kopš 2018. gada 22. janvāra.

Viņa ir ieguvusi profesionālo maģistra grādu muitas un nodokļu administrēšanā Rīgas Tehniskajā Universitātē, jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātē, kā arī ekonomista kvalifikāciju Rīgas Tehniskajā universitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!