Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Centrālās bankas (ECB) amatpersonas, kuras plāno balsot par likmju paaugstināšanu, šīsnedēļas sapulcē varētu saskarties ar spēcīgāku pretošanos, ko veicinās "Silicon Valley Bank" sabrukums un ar to saistītie notikumi pasaulē, raksta "Bloomberg".

Piesardzīgākās amatpersonas, visticamāk, argumentēs, ka ekonomiskā vide ir mainījusies un nepieciešama lielāka piesardzība.

Kaut arī šobrīd vairāk finanšu tirgus dalībnieku prognozē, ka ECB atkāpsies no apņemšanās šonedēļ celt likmi par 50 bāzes punktiem, centrālās bankas pārstāvji jau izteikušies, ka šobrīd nav pamata uzskatīt, ka ECB Padomes lielākā daļa būs pārliecināta mainīt šos plānus, un diskusijas varētu būt orientētas uz to, kā signalizēt par nākamajiem lēmumiem.

Finanšu tirgus eksperti šobrīd uzskata, ka iespējamība, ka ECB cels likmes par iepriekš minētajiem 50 bāzes punktiem, ir zem 50%. Tāpat pašreizējās prognozes liecina, ka depozītu iespēju likmes augstākais līmenis varētu sasniegt 3,4%, kas ir par aptuveni 80 bāzes punktiem zemāk nekā pirms nedēļas.

"Delfi Bizness" pagājušajā nedēļā, pirms ASV banku sektora satricinājumiem, rakstīja, ka nesen eksperti paaugstinājuši likmes prognozes, un sagaida, ka likmes varētu pārsniegt 4%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!