Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc vairāku gadu diskusijām nākamā gada sākumā beidzot plašākai sabiedrībai varētu tikt piedāvāta "Facebook" digitālā valūta "Libra", raksta "The Financial Times", atsaucoties uz trim projektā iesaistītām personām.

Pēc vairāk nekā gadu ilgas pasaules finanšu regulatoru izpētes, "Libra" tiks piedāvāta ar ASV dolāru nodrošinātas digitālas valūtas formā. "Libra" izstrādātāji "Libra Association" nākotnē plāno pievienot vairāk valūtas aktīvu grozam, ar ko nodrošināta "Libra" vērtība.

Paredzams, ka "Libra" tiks piedāvāta janvārī, taču pagaidām nav zināms precīzs datums, un tas būs atkarīgs no tā, kad "Libra Association" saņems Šveices Finanšu tirgus uzraudzības iestādes (FINMA) apstiprinājumu maksājumu pakalpojumu sniedzēja darbībai.

FINMA pārstāvji atteikušies komentēt šo informāciju. FINMA pārstāvis sacījis, ka saskaņā ar ierasto praksi, FINMA nesniegs publisku informāciju par statusu un neizteiks spekulācijas par to, kad tā visas procedūras tiks pabeigtas.

Arī "Libra Association" pārstāvji pagaidām nav komentējuši šīs ziņas.

"Libra Association" ir pēc "Facebook" iniciatīvas radīta neatkarīga bezpeļņas organizācija, kurā sākotnēji ietilpa daudzas starptautiskas kompānijas, taču vairākas no tām, tostarp, "Visa", "MasterCard", "PayPal", "eBay", "Stripe", "Booking Holdings", "Vodafone" un citas, to laika gaitā nolēmušas pamest.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!