Foto: Vida Press

Honkonga virzās uz draudzīgāku regulējošo režīmu kriptovalūtām. Drīzumā tiek plānots legalizēt darījumus ar tām, pretēji pilsētas pēdējo gadu skeptiskajai nostājai un Ķīnā spēkā esošajam aizliegumam.

"Bloomberg" atsaucoties uz avotiem, ziņo, ka plānotā obligātā kriptoplatformu licencēšanas programma, kas tiks ieviesta nākamā gada martā, ļaus veikt darījumus ar digitālajām monētām. Programma vēl nav publiski izziņota.

Regulatori grib atļaut lielāko kripto valūtu iekļaušanu sarakstā, bet regulējums neminēs konkrētas monētas, piemēram, "Bitcoin" vai "Ether".

Paredzams, ka valdība "fintech" konferencē, kas sāksies pirmdien, precizēs savu nesen izvirzīto mērķi kļūt par pasaules kriptovalūtu darījumu centru. Tas tiek darīts laikā, kad tiek mēģināts atjaunot Honkongas kā finanšu centra statusu pēc gadiem ilgā politiskā spiediena no Ķīnas un pandēmijas sekām.

"Obligātās licencēšanas ieviešana Honkongā ir tikai viena no svarīgākajām lietām, kas regulatoriem ir jādara," sacīja Gerijs Tiu, kriptovalūtu uzņēmuma "BC Technology Group" izpilddirektors. "Viņi nevar uz visiem laikiem ignorēt privāto investoru vajadzības."

Gaidāmais žetonu iekļaušanas režīms mazumtirdzniecības biržās, visticamāk, ietvers tādus kritērijus kā to tirgus vērtība, likviditāte un dalība trešo pušu kriptovalūtu indeksos, sacīja "Bloomberg" uzrunātie avoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!