Foto: Publicitātes foto
AS "Industra Bank" (iepriekš – "Meridian Trade Bank") valdē darbu uzsācis Artūrs Veics. Tādējādi bankas valdes sastāvs palielināts līdz četriem cilvēkiem, portālu "Delfi" informēja bankā.

Atbilstoši "Industra" statūtiem Veics valdes locekļa amatā ir ievēlēts uz pieciem gadiem, un viņa kandidatūra ir tikusi saskaņota ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju.

Pirms pievienošanās "Industra" komandai Veics ir darbojies pārmaiņu vadībā "Luminor" transformācijas procesā, kā arī "Parex banka" sadalīšanas procesā un vēlāk aktīvu izstrādē, vadot "Reverta" risku vadības daļu.

Veics ir absolvējis Rīgas Ekonomikas augstskolu un 2014. gadā kļuvis par Zvērinātu sertificētu grāmatvežu asociācijas biedru (FCCA).

Līdz ar Veica pievienošanos Industra valdei tās sastāvs ir palielināts līdz četriem valdes locekļiem, kuru kompetences aptver tādas bankai būtiskas jomas kā finanses, pārmaiņu vadība, biznesa attīstība, darbības atbilstība, AML un juridiskie jautājumi.

Akciju sabiedrība "Industra Bank" ir 1994. gadā dibināta Latvijas kredītiestāde ar vairāk nekā 30 tūkstošiem klientu, un pēc šī rādītāja "Industra" ir sestā lielākā banka Latvijā.

Lai atspoguļotu bankas darbības stratēģijas maiņu, 2020. gada janvārī banka mainīja nosaukumu no "Meridian Trade Bank" uz "Industra".

"Industra" izveidojuši vietējie uzņēmēji un bankas tālākā darbība būs fokusēta uz Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!