Foto: LETA

Otrdien atkārtotajā likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") meitasuzņēmuma ieguldījumu brokeru sabiedrības "Renesource Capital" izsolē lielāko summu par sabiedrības akcijām piedāvāja juridiska persona, informēja bankas maksātnespējas administratora "KPMG Baltics" sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Izsolei bija pieteikušies trīs pretendenti - divas juridiskas un viena fiziska persona. Uz izsoli viena no juridiskajām personām nezināmu iemeslu dēļ gan neieradās.

Izsole ir noslēgusies, un lielāko summu par "Renesource Capital" akcijām piedāvāja juridiskā persona. Lai darījums oficiāli būtu noticis, izsoles uzvarētājam līdz rītdienai, 20.jūnijam, jāieskaita kontā summa, par kādu tas ir izteicis vēlmi iegādāties kompānijas akcijas.

Plašāku informāciju par summu un jaunajiem īpašniekiem Fīrmanis solīja sniegt rīt, kad kontā būs ieskaitīta nauda par "Renesource Capital" akcijām un oficiāli būs noticis darījums.

Atkārtota izsole otrdien tika rīkota, jo pirmās izsoles uzvarētājs atteicās no akciju iegādes.

Izsoles sākumcena tāpat kā iepriekš bija 14 000 latu.

"KPMG Baltics" korporatīvo finanšu direktors Aivars Jurcāns iepriekš norādīja, ka tāda bankas aktīva kā ieguldījumu brokeru sabiedrības "Renesource Capital" finanšu situācija strauji pasliktinās, tāpēc novilcināt šī aktīva pārdošanu vairs nav iespējams.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 8.maijā nolēma sākt "Krājbankas" bankrotu.

Lēmums nav pārsūdzams. Bankrotu lūdza sākt "Krājbankas" administrators - revīzijas kompāniju "KPMG Baltics", kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Nauda, kuru iegūs no visu "Krājbankas" aktīvu realizācijas, tostarp "Renesource Capital" pārdošanas, tiks izmantota, lai norēķinātos ar bankas kreditoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!