Foto: Publicitātes attēli

Ar šā gada 4. martu par "SEB bankas" finanšu direktori kļūst Jeļena Cīrule. Pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) un Eiropas Centrālās bankas (ECB) apstiprinājuma viņa kļūs arī par "SEB bankas" valdes locekli, portāls "Delfi" uzzināja bankā.

Pirms pievienošanās "SEB bankas" komandai Cīrule nepilnus trīs gadus bijusi "Circle K Latvia" finanšu direktore, pirms tam bijusi vadošā finanšu analītiķe "GE Capital International" centrālajā mītnē Londonā.

Līdzšinējā karjeras attīstība veidojusies, stiprinot finanšu analītikas, pārskatu gatavošanas un modelēšanas kompetences dažādos starptautisko uzņēmumos.

"SEB bankas" vadītāja un valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere norāda, ka "stiprinot "SEB bankas" vadības komandu, ar 4. martu tai pievienojas Jeļena Cīrule, kas kopš 2016. gada bijusi finanšu direktore mazumtirdzniecības uzņēmumā "Circle K Latvia". Esmu gandarīta, ka Jeļena pievienosies SEB bankas komandai ar savu plašo pieredzi finanšu vadības jautājumos gan mazumtirdzniecībā, gan arī finanšu nozarē, kas gūta gan Latvijā, gan arī ārpus tās."

Kā vēsta aģentūra LETA, AS "SEB Banka" grupas Latvijā peļņa 2018. gadā sasniegusi 48,8 miljonus eiro, kas ir par 19% vairāk nekā 2017. gadā.

Kopējais noguldījumu apjoms "SEB bankā" 2018. gada 31. decembrī bija 2,69 miljardi eiro, kas par 13% pārsniedz noguldījumu apjomu 2017. gada decembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!