Foto: Publicitātes foto

"Parex bankas" valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams pagājušajā gadā šajā amatā nopelnījis 160,4 tūkstošus latu, liecina viņa amatpersonas deklarācija, kas iesniegta Valsts ieņēmumu dienestā.

Tie bija teju vienīgie viņa ienākumi pērn. Papildus viņš saņēmis dividendes - 187 Lielbritānijas sterliņu mārciņas (157 latus).

Deklarācija liecina, ka Gviljama uzkrājumi pērn dažādās valūtās veidoja 173,2 tūkstošus latu, un tas ir par aptuveni 27% vairāk, salīdzinot ar 2010.gadu, kad viņa uzkrājumi bija gandrīz 136,5 tūkstoši latu. Skaidras naudas uzkrājumu, kas pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas, Gviljamam pagājušā gada beigās nebija.

"Parex bankas" vadītāja parādsaistības pērnā gada beigās tāpat kā gadu iepriekš bija 70 tūkstoši Lielbritānijas sterliņu mārciņu (58,9 tūkstoši latu). Izsniegtu aizdevumu virs 20 minimālajām mēnešalgām viņam 2011.gada nogalē nebija.

No Gviljama deklarācijas izriet, ka viņam kopīpašumā ar sievu pieder māja Lielbritānijā.

Gviljams darbu "Parex bankas" valdes priekšsēdētāja amatā sāka 2010.gada 1.augustā.

Kopš 2010.gada augusta "Parex banka" vairs nesniedz komercbankām raksturīgos pakalpojumus, un tādēļ banka lēma par statusa un nosaukuma maiņu, turpinot darbu kā profesionāls problemātisko aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums, lai atgūtu valsts ieguldītos līdzekļus.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 15.martā nolēma anulēt "Parex bankai" izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļāva bankai veikt reorganizāciju, pārreģistrējot to par komercsabiedrību, kuras darbība nav saistīta ar kredītiestādes darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!