Foto: F64

Nedēļā pēc 18. novembra valdošā koalīcija būs tikusi skaidrībā par galīgo kandidātu skaitu, no kuriem sāksies atlase Latvijas Bankas (LB) prezidenta amatam, pirmdien pēc sadarbības sanāksmes žurnālistiem sacīja valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV).

Pirmdien koalīcijas partijas sadarbības sanāksmē pirmo reizi diskutēja par iespējamiem LB prezidenta amata kandidātiem, un šobrīd tie vārdi, kas skan publiski, ir arī tie paši vārdi, kas tiek apsvērti sadarbības sanāksmē, sacīja Kariņš.

"Mums vēl nav noslēgts kandidātu skaits, cik viņi būs. Plānojam to noskaidrot 18. novembra nedēļā, kas tad ir galīgais kandidātu skaits, un tad sāksies atlase," sacīja premjers.

Viņš pauda pozitīvu vērtējumu, sakot, ka no visiem vārdiem, kas jau izskanējuši publiski, "valstij stāv priekšā grūta izvēle", jo visi ir būtu cienīgi, spējīgi un kompetenti ieņemt šo amatu.

"Delfi" jau ziņoja, ka pagaidām vislielāko aktivitāti publiskajā telpā ir izrādījusi Nacionālā apvienība, kuras valdes un frakcijas pārstāvji oktobra pēdējās dienās tikās ar trim publiski nosauktajiem kandidātiem, kuri arī paši nav nolieguši iespēju pretendēt uz šo amatu, – Sanitu Bajāri, Mārtiņu Kazāku un Innu Šteinbuku.

Šos trīs no plašsaziņas līdzekļos izskanējušajiem vismaz sešiem vārdiem kā ticamāko "īso sarakstu" min arī citu partiju pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!