Foto: Publicitātes foto

SEB grupa šogad pirmajā pusgadā Latvijā guvusi peļņu 82,4 miljonu eiro apmērā, pavēstīja bankā.

Bankā norāda, ka uzkrājumi paredzamiem kredītzaudējumiem šogad pirmajā pusgadā palielināti 3,3 miljonu eiro apmērā.

Tāpat bankā informēja, ka SEB grupas Latvijā ieņēmumi 2023. gada pirmajos sešos mēnešos veidoja 115,5 miljonus eiro, kamēr grupas izmaksas veidoja 29 miljonus eiro. Tādējādi SEB grupas peļņa pirms uzkrājumiem šogad pirmajos sešos mēnešos bija 86,5 miljoni eiro.

Savukārt grupas aktīvu apmērs šogad jūnija beigās bija 5,5 miljardi eiro.

Noguldījumos "SEB banka" 2023. gada 30. jūnijā bija piesaistījusi 4,4 miljardus eiro, savukārt kopējais kredītportfelis jūnija beigās bija 3,2 miljardi eiro.

Bankā atzīmē, ka 2023. gada otrajā ceturksnī pieaugusi gan iedzīvotāju, gan uzņēmumu interese par termiņnoguldījumiem un krājkontiem "SEB bankā". Salīdzinot ar pagājušā gada jūniju, kopējais privātpersonu un biznesa klientu noguldīto naudas līdzekļu apmērs ir pieaudzis par 60%.

"Pieaugošo procentu likmju laiks nenoliedzami ir radījis izaicinājumus, tomēr redzam, ka mūsu klienti atbildīgi izturas pret savām saistībām. Priecē arī fakts, ka kopš straujā procentu likmju kāpuma arvien vairāk klientu interesējās par iespējām savus brīvos finanšu līdzekļus gan noguldīt termiņnoguldījumos, gan arī investēt dažādos finanšu instrumentos," norāda "SEB bankas" valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere (fotogrāfijā).

Bankā arī atzīmē, ka šogad otrajā ceturksnī klienti aktīvi interesējās par prognozēm attiecībā uz procentu likmju nostabilizēšanos un iespējamo samazinājumu, kā arī novirzīja naudas līdzekļus kredītu atmaksai. Tāpat straujais procentu likmju kāpums iedzīvotājiem lika rūpīgāk izvērtēt jaunu saistību uzņemšanos, vērtējot ne tikai tirgus piedāvājumu, bet arī potenciālo komunālo maksājumu ietekmi uz ikmēneša izdevumiem.

"Delfi Bizness" jau vēstīja, ka "Swedbank" peļņa Latvijā 2023. gada pirmajā pusgadā bijusi 131 miljons eiro (iepretim 47 miljoniem pērnā gada pirmajos 6 mēnešos). Peļņa palielinājusies, jo pieauguši bankas ieņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!